Осмодекемврийски спортен празник 2014 г.

вторник, 02 декември 2014 14:34

Спортният комплекс „Бонсист” се изпълни със студенти, включили като участници или зрители в традиционния спортен празник за 8 декември. Събитието бе организирано от катедра „Физическо възпитание и спорт” с партньорството на  Студентския съвет.

Младите спортисти от представителните отбори на университета извоюваха престижното трето място в комплексното класиране от студентското първенство, в което участваха всички висши училища в страната. За този си успех нашите момчета и момичета получиха поздравления и бяха бурно аплодирани в залата.

Нашите състезатели

Официални гости на събитието бяха зам.-ректорът по научноизследователската дейност проф. д-р Валентин Гоев, главният секретар по науката на УНСС доц. д-р Венелин Бошнаков, директорът на дирекция „Материално-техническа база и инвестиции“ Петко Кьосев, председателят на академичния спортен клуб на преподавателите и служителите в университета проф. д-р Георги Янков и секретарят на Студентския съвет Алекс Петков.

Отборите на университета по баскетбол, волейбол, футбол, футзал, плуване, тенис на корт, тенис на маса, лека атлетика, спортно катерене, шахмат, аеробика, както и мажоретният състав бяха представени с треньорите и отличията им.

Проф. Гоев приветства спортистите

Проф. Валентин Гоев поздрави спортистите ни от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н Стати Статев. Ректорското ръководство взе решение от следващия семестър да се отпуснат специални стипендии за високи постижения в науката и спорта, изтъкна той. За пръв път 23 такива стипендии ще получат студенти с успехи в спорта.

Студентската публика

Поздравления за нашите студенти, които достойно представят името на УНСС и работят за престижа на университета, изтъкна и ст. пр. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“. Той пожела на младите спортисти успешна сесия и весели празници.

Благодарност към студентите за постигнатите спортни успехи и към преподавателите за добрата съвместна работа Студентския съвет отправи Алекс Петков.

Мажоретките

За празничното настроение в залата се погрижи мажоретният състав на университета, акробатите от спортен клуб „Акро – Тамп” София и Стефан Ставрев, който освен състезател в представителния ни отбор по баскетбол се оказа и добър изпълнител на хип-хоп песни.

Хип-хоп изпълнителят
Красота и настроение

Празникът продължи със състезанията в различните видове спорт.

Галерия снимки от Осмодекемврийски спортен празник 2014 г. ...