Дипломи и за възпитаниците на катедра „Национална и регионална сигурност“

сряда, 26 ноември 2014 13:14

Катедра "Национална и регионална сигурност" връчи дипломите на бакалаврите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ и на магистрите от специалностите „Икономика на отбраната и сигурността“ и „Икономика на отбраната и сигурността със специализация „Корпоративна сигурност“. На церемонията в зала „Тържествена“ присъстваха проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на университета, генерал-лейтенант Ангел Антонов, началник на Националната служба за охрана (НСО), проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, преподаватели, гости.

Проф. Димитър Димитров открива тържеството. Вдясно от него: д-р Константин Пудин, научен секретар на катедрата, генерал-лейтенант Ангел Антонов, проф. Стати Статев и проф. Веселка Павлова

Успешен старт в професионалното поприще пожела на абсолвентите ръководителят на катедрата проф. д-р Димитър Димитров. Оттук нататък от вас ще се очакват иновации, конкурентоспособност, успешни концепции, напомни на възпитаниците си той.

Преподаватели и абсолвенти

Чест и привилегия е да присъствам на тази церемония, сподели ректорът проф. Стати Статев и изтъкна, че катедра „Национална и регионална сигурност“ е една от най-иновативните, активните, силно развиващи се катедри. Той посочи, че новата съвместна с МААЕ магистърска програма по ядрена сигурност ще привлече не само български бакалаври, но и студенти от Европейския съюз. Бъдете горди, че завършвате университета с близо 95-годишна история, акредитиран като номер 1 във висшето образование на страната, с най-висока реализация на студентите по специалността – 92-97 на сто, по данни на НСИ.  И не забравяйте, че целият житейски път е път към духовно усъвършенстване, напомни ректорът на абсолвентите.

Проф. Статев приветства абсолвентите

Имайте самочувствието на хора, завършили една от най-елитните специалности в най-елитния университет, изтъкна в приветствието си и проф. д-р Веселка Павлова.  Може и занапред да разчитате на нас, вашите преподаватели, за компетентни съвети и помощ, каза още зам.-ректорът по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение.

Поздравления за успешното завършване, за положените през годините на следване усилия и енергия, обърна си към магистрите и бакалаврите генерал-лейтенант Ангел Антонов. Бъдете уверени, че претенциите ви са подплатени интелектуално и практически, каза той. Светът е пред вас и всеки ще избере своята пътека в него, подчерта началникът на НСО и пожела „Да е светъл пътят ви напред“.

Генерал-лейтенант Ангел Антонов връчи дипломите на отличниците

Десетина студенти се дипломираха с отличен успех, те първи получиха и своите дипломи, грамоти и специални награди от ректора.

Дипломирани

 

Пред паметника на проф. Стефан Бобчев

 

 

Галерия снимки от Дипломи и за възпитаниците на катедра „Национална и регионална сигурност“ ...