Дипломи за младите маркетолози и плановици

петък, 14 ноември 2014 16:15

На тържествена церемония в аула „Максима“ катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ изпрати своите бакалаври от 58-я випуск „Планиране“ и 10-я випуск „Маркетинг“.  На тържеството присъстваха ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, преподавателите от катедрата, близки и приятели на абсолвентите.

При откриването на церемонията. Отляво надясно: доц. д-р Галя Младенова, зам.-декан на факултет "Управление и администрация", доц. д-р Пенчо Иванов, ръководител на катедра "Маркетинг и стратегическо планиране", проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, доц. д-р Христо Катранджиев, зам.-ръководител на катедрата, гл.ас. д-р Йовка Банкова, научен секретар на катедрата
В аула "Максима"

Истина е, че времето минава бързо. Преди малко повече от четири години за пръв път бяхме заедно в тази зала и тогава вие се присъединихте към елитното и авторитетно семейство на УНСС, за да вървите към нещо ново, свързано с вашите мечти и амбиции, каза доц. д-р Галя Младенова, зам.-декан на факултет „Управление и администрация“. Това пътешествие завърши, пред очите ни вие получихте знания, нови приятели за цял живот, имахте различни преживявания, променихте своя светоглед, станахте по-зрели, направи равносметка тя. Тя призова абсолвентите никога да не забравят пътя към нашия университет, който се гордее както с имената на най-големите български икономисти, така и с най-младите си възпитаници - интелигентни хора с огромен потенциал. Всички те доказват, че УНСС е водеща академична институция, акцентира доц. Младенова.

Млади маркетолози, дипломирате се в специалност с особен статут, търсена и атрактивна, обърна се към бакалаврите от специалност „Маркетинг“ ръководителят на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ доц. д-р Пенчо Иванов. Маркетинговата концепция е най-модерната и най-човешката управленска концепция, посочи той и открои кариерните перспективи като „изключително широк простор за изява“. „Маркетингът дава много мед, но има и скрито жило“, метафорично припомни доц. Иванов и формулира: правете маркетинг като много сериозна икономическа дейност, „проправяйте пъртина в дебелия сняг, защото опитът в практиката е скромен, а ситуацията е трудна“. Маркетингът не е красива реклама, а образование, което касае различни видове дейности, изтъкна още ръководителят на катедрата.

Млади плановици, плановикът не е служба и длъжност, а манталитет и начин на живот, обърна се доц. Пенчо Иванов към абсолвентите от специалност  „Прогнозиране и планиране“. На тях той напомни, че предстои да се реализират в тази уникална икономическа функция. Възпитаници сте на катедрата на най-изявената икономическа личност у нас – акад. Евгени Матеев, затова бъдете негови следовници, пожела той на абсолвентите.

Дипломирано семейство

Присъствието ми тук не е случайно и инцидентно, изтъкна в приветствието си ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев, които цитира имената на своите учители, свързани с катедрата. Бъдете горди, че завършвате две знакови специалности за нашия университет, акцентира проф. Статев пред бакалаврите. А аз съм горд, че ръководителят на катедрата изгради една от най-добрите специалности в УНСС, които се изучават на английски език, допълни той.

Ректорът връчва диплома и грамота на бакалавър-отличник

Завършвате университет № 1 в страната и региона, излъчил за годините на прехода шестима премиери, шестима министри на външните работи, четиринадесет министри на финансите, каза ректорът. За четири години сте направили една крачка напред в духовния си път, а най-важното в живота е духовното усъвършенстване, цитира мисъл на Сократ проф. Статев. Извървете и другите крачки - към магистратурата, докторантурата, професионалното развитие… Пожелавам ви и те да са толкова успешни!

Абсолвентите Атанас Панайотов, специалност „Прогнозиране и планиране“, и Александър Александров, специалност „Маркетинг“, изразиха своята благодарност към университета и преподавателите. Всички ние сме част от най-доброто семейство в най-добрата катедра на най-добрия университет, изтъкна Александър под аплодисментите на цялата зала.

Атанас и Александър (вляво)

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев връчи дипломите на четиримата отличници от специалност „Маркетинг“ и един от специалност „Прогнозиране и планиране“. Те получиха и грамоти „бакалавър-отличник“.

 

Галерия снимки от Дипломи за младите маркетолози и плановици ...