Премиера на книгата "Теория на парите, банковото дело и финансите" на проф. Фредерик Мишкин

сряда, 12 ноември 2014 12:27

Премиера на книгата “Теория на парите, банковото дело и финансите” на проф. Фредерик Мишкин се състоя в университета. Авторът е американски икономист, професор по банкови и финансови институции в Колумбийския университет, бивш член на Съвета на управителите на Федералния резерв. Това е десетото издание на книгата, а преводът е на екип преподаватели от катедра “Финанси”. Редактор е проф. д-р Милети Младенов, а колективът включва ас. д-р Дияна Митева, гл. ас. д-р Гергана Михайлова, гл. ас. д-р Ирина Казанджиева, хон. преп. Елена Ралинска. На събитието присъстваха и директорът на издателство “Изток-запад” Любен Козарев, ръководителят на катедра “Финанси” доц. д-р Стоян Александров, преподаватели и гости.

С първите екземпляри от изданието

“Книгата на проф. Мишкин е определяна като най-продаваната в тази област. С нейна помощ много от преподавателите “прогледнаха” в сферата на финансите”, посочи проф. Милети Младенов. Десетото издание съдържа много нови компоненти, а тези новости са свързани с отразяване на събитията между двете издания - например глобалната икономическа криза, конкретизира той.

Самият характер на науката икономика, изискваща гъвкаво и разчупено мислене, определя публикуването на този труд като изключително важно, оцени изданието Любен Козарев.

Проф. Милети Младенов (вдясно) и Любен Козарев

Книгата е пример как една трудна теория може да бъде предадена достъпно, допълни Елена Ралинска. Тя посочи, че това е и основната цел на изданието, което поставя студентите в реални ситуации – представя пред тях задачи, въпроси и им дава възможност за самоподготовка.

Присъстващите на премиерата

Доц. Александров поздрави екипа и препоръча “Теория на парите, банковото дело и финансите” като един от най-добрите учебници в сферата на финансите и банковото дело.

 

Галерия снимки от Премиера на книгата "Теория на парите, банковото дело и финансите" на проф. Фред ...