Ректорът връчи дипломите на първия випуск „Политическа икономия“

четвъртък, 06 ноември 2014 9:53

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени дипломите на бакалаврите от първия випуск на специалността „Политическа икономия“. На събитието присъстваха ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев и заместник-ректорите проф. д-р Огнян Симеонов, проф. д-р Веселка Павлова, проф. д-р Валентин Гоев и проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, деканът на Общоикономическия факултет доц. д-р Лилия Йотова, преподавателите от катедра „Политическа икономия“, много гости.

Бакалаври от първия випуск "Политическа икономия"
Ректорът приветства абсолвентите. Вдясно от него: доц. Валентина Драмалиева, доц. Лилия Йотова, проф. Веселка Павлова, проф. Валентин Кисимов, проф. Валентин Гоев

Днес е особен, символен ден, отбеляза в приветствието си към абсолвентите ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев. Той посочи, че за пръв път на такава церемония присъства цялото ректорско ръководство, а поводът е, че „след 20-годишно прекъсване отново сме свидетели на дипломирането на първия випуск от новоразкритата специалност „Политическа икономия“ в България“.  Ректорът напомни, че самият той е завършил специалността, а нейни възпитаници са много от ректорите и зам.-ректорите на университета, деканите на факултети,  голяма плеяда от известни стопански ръководители.

В зала "Тържествена". Вдясно: проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор на университета

Политическата икономия е царицата на науките, изтъкна  проф. Статев. Имате основания да се гордеете, че завършвате университет № 1 в страната,  лидера сред бизнес университетите в Югоизточния регион и на водещо място в Европа, обърна се той към абсолвентите. „Най-важното в човека е неговото духовно усъвършенстване“, напомни думите на Сократ ректорът. Завещавам ви да продължите напред, да не спирате и да се развивате духовно, призова той младите хора. 

Ректорът връчва дипломата на абсолвентка

Това е най-младата и елитна специалност на университета, подчерта и доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет. Тя конкретизира идеите на ръководството на УНСС за възраждането на тази специалност на съвременна основа. Много от вас вече са избрали да продължат обучението си в магистърската степен на специалността, посочи тя и припомни, че доброто образование винаги носи своята възвръщаемост във времето. „Това е инвестиция, която ще ви донесе просперитет“, даде прогноза за развитието на абсолвентите доц. Йотова. 

Доц. Драмалиева Доц. Лилия Йотова

„Политикономистът е като дялан камък, той става навсякъде“, цитира мисъл на акад. Жак Натан проф.  д.ик.н. Пано Лулански. Той очерта широко поле за приложение на специалността – от различни сфери в икономическия живот до най-високо управленско равнище.

Вие сте първите в специалност, която преживява ренесанс в световните университети, акцентира проф. д.ф.н. Васил Проданов. Бъдете първи и в живота, бъдете първи със знания, защото това е големият ресурс на бъдещето.

Проф. Пано Лулански Проф. Васил Проданов

Абсолвентите бяха поздравени и от заместник-ректорите на университета проф. Веселка Павлова, проф. Валентин Кисимов и проф. Валентин Гоев. Тържествената церемония бе водена от доц. д-р Валентина Драмалиева, в.и.д. ръководител на катедра „Политическа икономия“, която посочи, че специалността е интердисциплинарна и отваря вратите към успешно кариерно развитие.

Проф. Веселка Павлова връчва дипломата на абсолвентка
Диплома на успешно завършил бакалавър връчва проф. Валентин Кисимов

Първите дипломи бяха връчени от ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Дипломи на успешно завършилите бакалаври от първия випуск 2014 на специалността „Политическа икономия“ връчиха и проф. Веселка Павлова, проф. Валентин Кисимов и проф. Валентин Гоев.

Проф. Валентин Гоев
Първият випуск на специалността "Политическа икономия" се дипломира!

 

Галерия снимки от Ректорът връчи дипломите на първия випуск „Политическа икономия“ ...