На добър час на бакалаврите от специалност „Счетоводство"!

четвъртък, 30 октомври 2014 15:12

Бакалаврите от специалност „Счетоводство“ - първата официално обособена икономико-аналитична специалност в света - получиха своите дипломи на тържествена церемония в аула „Максима“. На празничното събитие присъстваха преподаватели, близки и приятели на абсолвентите.

Абсолвентите в аула "Максима"

Проф. д-р Стоян Стоянов, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, откри и ръководи тържественото връчване на дипломите (на снимката долу).

Проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор по обучението в ОКС "Магистър" и дистанционно обучение, поздрави абсолвентите и им пожела житейски и професионални успехи. Над 75% от завършилите бакалавъри в университета имат желание да продължат тук и магистърска степен, затова се надявам с повечето от вас да се виждаме и в бъдеще, сподели проф. Павлова. Тя изтъкна, че в катедра „Счетоводство и анализ“ работят водещи специалисти, предаващи много знания и опит.

Проф. Веселка Павлова връчва дипломата на абсолвентка

В първия учебен ден приветстваме студентите с „Добре дошли“ в най-търсения факултет, напомни проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет. Сега завършвате елитната специалност „Счетоводство“ и сте бъдещето на страната ни, изтъкна тя. Положеният труд получи своя еквивалент – диплом по специалността, която десетилетия запазва своя висок престиж. Повишавайте непрекъснато знанията си – това е пътят към прогрес и успешна реализация, каза проф. Башева. Тя пожела на абсолвентите успешно развитие и напомни, че вратите на университета винаги ще са отворени за тях.

Вече дипломирани

Деветнадесет бяха отличниците бакалаври от випуска. Проф. д-р Веселка Павлова и проф. д.ик.н Иван Душанов, доайенът на счетоводната наука в България, връчиха дипломите на най-добрите млади счетоводители.

Проф. Иван Душанов поздравява успешно една от отличничките

 

Галерия снимки от На добър час на бакалаврите от специалност „Счетоводство"! ...