Дипломираха се бакалаврите и магистрите от специалност "Международни икономически отношения"

сряда, 29 октомври 2014 12:38

Бакалаври и магистри от специалност „Международни икономически отношения“ получиха своите дипломи на тържествена церемония в аула „Максима“. Началото на събитието бе оповестено от националния, европейския и студентския химн. 

Абсолвенти и гости в аула "Максима"

Доц. д-р Иван Стойчев, ръководител на катедра „МИО и бизнес“, приветства випуск 2014 за успешното дипломиране и пожела на бакалаврите и магистрите успехи и попътен вятър.  

Откриването на тържествената церемония. Отляво надясно: доц. Иван Стойчев, проф. Валентин Кисимов, д-р Огнян Донев

В тази зала досега се събирахме като преподаватели и студенти, но днес сме вече колеги, поздрави абсолвентите проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор на УНСС. Сред най-важните моменти в живота той открои дипломирането в университета, от които започва и свободният избор към успеха. Проф. Кисимов поздрави бакалаврите и магистрите от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и им пожела успешна кариера и развитие.

Проф. Кисимов връчва дипломата на абсолвентка

Международните икономически отношения са най елитната икономическа специалност у нас, изтъкна д-р Огнян Донев, почетен председател на Алумни асоциацията на специалност „МИО“.  От утре ви чака конкурентна борба, мотивира абсолвентите той и даде своята препоръка: Съберете опит и изградете свой бизнес.

Отличникът бакалавър на випуска Божидар Иванов първи получи дипломата си. Това е наистина важен етап от живота ни. Нашата специалност „тежи“ и е предпочитана от работодателите, каза той. Иванов благодари на преподавателите, които са изградили студентите не само като добри икономисти, но и като личности.

Отличникът на випуска Божидар Иванов

Сред отличниците бакалаври бяха Цветелина Христова, Васислава Славова, Росица Петрова, Анна Петкова, Ваня Урумова…

Вече дипломирани

Можем вече да се поздравим като колеги, обърна се към абсолвентите и доц. д-р Весела Тодорова от катедра „МИО и бизнес“. Сега вече програмата и разписанието ще го правим не ние, преподавателите, а вие. Тя формулира посланието си към младите специалисти: „Яснота в целите, които ще следвате. Категоричност в оценките, които ще давате“.

Доц. Весела Тодорова връчва дипломата на бакалавър

Нашата професия е творчество, посочи доц. д-р Марин Тодоров, член на ръководството на Алумни асоциацията.

Сред дипломиралите се бе и Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет на университета
Випуск 2014

 

 

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите от специалност "Международни икономическ ...