УНСС ще си сътрудничи с гръцки университети

вторник, 14 октомври 2014 9:28

Възможностите за академично сътрудничество между УНСС и Атинския университет обсъдиха ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев и проф. д-р Михалис Псалидопулос. Известният гръцки учен икономист участва в Деветата конференция на Мрежата за монетарна история на Югоизточна Европа „Изследване на Югоизточна Европа в историческа и сравнителна перспектива“, организирана с подкрепата на УНСС, Българската народна банка и Българската банка за развитие.

В срещата участва и д-р Йоргос Стасинопулос от Университета за социални и политически науки (Пантеон) – Атина, също участник във форума. Ректорът обсъди с него бъдещо взаимодействие между УНСС и университета Пантеон.

На разговорите присъстваха проф. д.ик.н. Николай Неновски от УНСС, който преподава и в Университета Амиен, Франция, и доц. д-р Пенчо Пенчев, зам.-декан по международното сътрудничество на Общоикономическия факултет.

Отляво надясно: проф. Неновски, проф. Статев, проф. Псалидопулос, доц. Пенчев, д-р Стасинопулос

Проф. Псалидопулос е експерт по стопанска история, преподавател в Атинския университет и училище „Флетчър“ на университета „Тъфтс“, САЩ. Бил е гост-професор на Лондонския кралски колеж, Великобритания, Университета в Принстън, САЩ, и др. Научният му опит е свързан с Атинската академия на науките, Германския институт по международни отношения и въпроси на сигурността, Фондацията за научни изследвания и образование към Търговската банка на Гърция и др.

Проф. Статев подари на проф. Псалидопулос кристален куб с гравирана в него реплика на паметника на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС 

 

 

 

Галерия снимки от УНСС ще си сътрудничи с гръцки университети ...