Публична лекция на Мади Шарма, известен международен предприемач

четвъртък, 09 октомври 2014 15:42

Публична лекция на тема: „Как да развием потенциала на младите хора в университетите и да ги подготвим и мотивираме за успешен бизнес и кариера в международна, мултикултурна среда“ събра в зала „Тържествена“ студентите от специалност „Предприемачество“. Гост-лектор бе международният предприемач Мади Шарма. Срещата бе организирана от катедра „Предприемачество“ и Клубът на младия иновативен предприемач при УНСС.

Проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, ръководител на катедра „Предприемачество“, представи Мади Шарма. Тя е основател и управител на „Мади Груп“, сега ръководи  международна група от фирми. Носител е на наградата на Обединеното кралство за най-добър работодател и инвеститор. Член е на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел, на политическата група за женско предприемачество за Европа, Индо-британския търговски съвет и др. Шарма е международен лектор в областта на предприемачеството, женското предприемачество и корпоративната социална отговорност.

Гост-лекторът Мади Шарма и проф. Кирил Тодоров

„Ако искате успешна кариера, тази лекцията ще ви помогне“, фокусира вниманието на студентите Мади Шарма. Умът е като парашут, затова трябва да отворите умовете и съзнанието си, призова ги към активност тя. Гост-лекторът даде и своите съвети: „За предприемачите е много важно първото впечатление, но имате само един шанс за него“, „Хората правят своята преценка за човека, преди да знаят какво продава“. А най-важната препоръка, която г-жа Шарма формулира към бъдещите предприемачи бе да се научат да приемат критика и да осъществяват с професионална страст идеите си.

Студентите в зала "Тържествена"

„Провалът не е опция. Единственото нещо, което може да ви спре е страхът от успеха“, каза известният предприемач. Тя посъветва студентите да мислят „извън кутията“ и подчерта, че бизнесът няма да просъществува без иновации, а следователно няма да има и работни места. „Възможностите са огромни. Живеете в ерата на интернета и евтините пътувания – използвайте този шанс“.

Мади Шарма

Срещата продължи с оживена дискусия.

Въпроси от бъдещите предприемачи

От името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев ръководителят на катедра „Предприемачество“ проф. д.ик.н. Кирил Тодоров връчи сертификат на Мади Шарма в знак на  признание за изнесената лекция (на снимката долу).

Галерия снимки от Публична лекция на Мади Шарма, известен международен предприемач ...