Дипломира се шестият випуск от съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси“ на УНСС и Университета Нотингам Трент

понеделник, 29 септември 2014 8:30

На тържествена академична церемония випускниците от шестия випуск на съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси“ на УНСС и Университета Нотингам Трент получиха своите дипломи. Шестнадесетте абсолвенти бяха поздравени от ректора на УНСС проф. Стати Статев, заместник-ректора на Университета Нотингам Трент и директор на Колежа по бизнес право и социални науки  проф. Найджъл Хийли, Н. Пр. Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България. На събитието присъстваха заместник-ректорът по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение проф. Веселка Павлова и ръководителите на съвместната магистърска програма от двата университета - доц. Емил Хелиенек   и доц. Димитър Ненков.

Доц. Димитър Ненков открива церемонията. Вдясно от него: Н.Пр. Джонатан Алън, проф. Стати Статев, проф. Найджъл Хийли, проф. Веселка Павлова, доц. Емил Хелиенек

 

Абсолвентите в зала „Тържествена”

Огромно удоволствие е за мен да приветствам шестия випуск от съвместната магистърска програма на УНСС и Университета Нотингам Трент, изтъкна в приветствието си ректорът проф. Статев. Той припомни началото на програмата, открита преди осем години, и посочи, че от септември седмият випуск започна семестъра си в английския университет, а кандидатите за осмия сега се явяват на приемен изпит. Интересът към тази изключително важна програма е висок както за тези, които я завършват, така и за преподавателите и нашия университет, изтъкна ректорът.

Ректорът приветства магистрите

Днес вие ще получите поредния, може би най-важния сертификат в живота си, каза ректорът и призова магистрите да не забравят университетите, които са завършили. УНСС и Университетът Нотингам Трент имат славна история и традиции и са изключително уважавани образователни институции. Носете ги винаги в сърцето си, защото имате всички основания да се гордеете, че сте техни възпитаници, каза проф. Статев. Трябва да продължим традициите, доказвайки че както винаги от създаването си преди 94 години досега, така и в бъдеще нашият университет ще продължава да се реализира и доказва като основен генератор на управленския, държавния и бизнес елит на страната, изтъкна ректорът.

Поздравявам ви от името на всички колеги от Университета Нотингам Трент, обърна се към абсолвентите проф. Найджъл Хийли. През последните 50 години светът много се промени, той ще продължи да се променя и през следващия половин век. Кой можеше да предскаже появата на интернета, на смартфона, на членството на България в Европейския съюз. Затова най-добрият начин да инвестирате в бъдещето си е да инвестирате във вашето образование, категоричен бе той. Вашето обучение преминава в София и в Нотингам и така опознавате различни държави, култури, традиции. Избрали сте правилния път и трябва да продължите да търсите, да изследвате, да вървите напред. А ние ви очакваме, защото винаги сте добре дошли при нас в Англия, каза зам.-ректорът.

Приветствие на проф. Найджъл Хийли

Послания към абсолвентите отправи и Н. Пр. Джонатан Алън: в живота ви очакват още изпити; това, което никой не може да ви отнеме е образованието; питайте, променяйте света; имайте голям късмет. Вие учихте в най-хубавия английски град, в който съм роден и аз, сподели на български посланикът.

Н. Пр. Джонатан Алън

Проф. Статев и проф. Хийли връчиха дипломите на магистрите. Специални грамоти за отличен успех получиха Мила Зашева и Любомир Генов.

Мила Зашева (на снимката долу) благодари от името на абсолвентите на българските и английските преподаватели и  пожела на колегите си успешна кариера.

Ректорът удостои проф. Найджъл Хийли с възпоменателния медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС”. Отличието му се дава за значителен принос в развитието на академичното сътрудничество между УНСС и Университета Нотингам Трент и на съвместната магистърска програма.

Проф. Статев връчва възпоменателния медал на проф. Хийли

Проф. Статев връчи кристална статуетка с вградена реплика на паметника на проф. Стефан Бобчев на Н. Пр. Джонатан Алън, когото покани да изнесе публична лекция в университета, и на доц. Емил Хелиенек.

Присъстващите в зала „Тържествена” почетоха с едноминутно мълчание паметта на преподавателите проф. Бойчинка Йонкова и доц. Борис Ланджев.

Завършилите "Европейски бизнес и финанси" са търсени като специалисти и експерти в сферата на националния и международния бизнес, корпоративни дружества, финансови и нефинансови, органи на централната и местната администрация.

Пред паметника на проф. Стефан Бобчев

 

Галерия снимки от Дипломира се шестият випуск от съвместната магистърска програма „Европейски бизн ...