Безпрецедентен успех на нашите студенти по право

сряда, 30 юли 2014 10:12

Отборът на УНСС спечели наградата Dillard за най-добри писмени защити на JESSUP 2014. Това е безпрецедентен успех - най-големият за България - в най-престижното и най-старото състезание по международно право в света.

Нашите момичета и момчета Виктория Дочева, Екатерина Димитрушева, Ивайло Димитров, Красимира Игнатова, Траян Косев (на снимката долу) се състезаваха със стотици свои колеги от най-престижните правни факултети в света. Техни треньори са Виктор Серафимов и Инна Учкунова от Сдружението за международни състезания по право.

Наградата Dillard се присъжда на отбора, подготвил най-добрата писмена защита (мемориал). Мемориалът на нашия отбор бе оценен от съдийската комисия като по-добър от тези на първите 32 отбора в света, включително тези на Харвард, Джорджтаун, Оксфорд, както и шампионите от Куинсленд (Австралия).

Най-добрите писмени защити от всяко национално състезание и работите от топ 25 на международния кръг, проведен през април тази година във Вашингтон, се оценяват на анонимен принцип от независимо жури.

                                     Dillard Winners

               1.  University of National and World Economy (Bulgaria)
               2.  Siberian Federal University (Russia)
               3.  Singapore Management University (Singapore)
               4.  University of Queensland (Australia)
               5.  International University "MITSO" (Belarus)
               6.  Universiteit Leiden (Netherlands)

Членове на журито са авторитетни международни специалисти, преподаватели и съдии в областта на международното право.

Съдиите

През тази година Международното състезание по право Philip C. Jessup се провежда за 55-и път. Това е най-голямото световно състезание във формата на съдебен процес с участници от над 550 юридически факултета от повече от 80 страни.

 

Поздравления за успеха

Галерия снимки от Безпрецедентен успех на нашите студенти по право ...