Ректорът връчи възпоменателен медал на директора на НТБГ

сряда, 09 юли 2014 8:55

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев връчи на Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), възпоменателен медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство“ (на снимката долу). Отличието й бе връчено в присъствието на ректорското ръководство и се присъжда  за „значителен принос в развитието на сътрудничеството между УНСС и НТБГ“.

Сътрудничеството между нашия университет и ръководената от г-жа Емилия Иванова гимназия е красноречив пример за ефективната връзка между висшето и средното образование, изтъкна проф. Статев. Той открои персоналния принос на директора на НТБГ във взаимодействието с УНСС и многобройните инициативи, които го потвърждават. 

Чест за мен и за гимназията е, че почти всички наши ученици стават ваши студенти, благодари за отличието Емилия Иванова. Директорката на НТБГ изтъкна, че  сътрудничеството между двата лидера във висшето и средното образование – УНСС и НТБГ - са дали ново самочувствие на гимназията и нейните възпитаници. Тя изрази увереност за успешното осъществяване на нови идеи и създаването на мрежа от икономическите училища в страната.

Емилия Иванова с ръководството на университета

През март 2013 г. беше подписано рамково споразумение между нашия университет и гимназията, през тази година в УНСС беше проведено състезание по микроикономика на ученици от гимназията, а 14-те дванадесетокласници на НТБГ, класирали се до 5 място в Националното състезание по финанси и счетоводство, получиха сертификат от УНСС, с който им се признава оценка „отличен“ 6 за кандидатстудентския изпит в поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол“ за учебната 2014/2015 г.

„Задълбочаването на връзките между ръководствата на НТБГ и УНСС допринесе за издигане на по-високо равнище на взаимодействието и приемствеността между средното и висшето икономическо образование“, пише в благодарствено писмо на Емилия Иванова до ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Пълният текст на писмото може да прочетете тук.

Галерия снимки от Ректорът връчи възпоменателен медал на директора на НТБГ ...