Заслужени отличия в „Студент на годината” 2014

четвъртък, 15 май 2014 10:50

Церемония по награждаването на „Студент на годината” се проведе в университета. Събитието бе организирано от Студентския съвет, под патронажа на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Партньори на проявата бяха ISIC България,  Societe Generale Експресбанк, студентският портал „Академика.бг”, район „Студентски“.

За участие в конкурса кандидатите подаваха заявки с резюме и приложения, с които да ангажират вниманието на журито. Целта на това събитие бе да се отличат най-добрите студенти и докторанти в УНСС и да се отразят техните резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с техния образователен процес на национално и международно ниво. Идеята бе да се изкаже благодарност и на хората, подпомогнали тези успехи през изминалата година - преподавателите и служителите на университета.

Членове на журито бяха проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, Димитър Дилчев, кмет на район “Студентски”, Лилия Еленкова, мениджър образователни проекти в ISIC Bulgaria и председател на Националния младежки форум, Веселин Бояджиев, мениджър ежедневно банкиране в Societe Generale Експресбанк, Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет. В програмата взе участие нашумялата група ICE CREAM, която с хитовете си оглавява музикалните класации и е предпочитана от младата аудитория.

Журито. Отляво надясно: Антоан Шотаров, проф. Веселка Павлова, Веселин Бояджиев, Лилия Еленкова, Димитър Дилчев

Проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор на университета и зам-ректор в обучението ОКС "Бакалавър", получи награда за утвърждаване на студентското самоуправление. Наградата му бе връчена от председателя на Студентския съвет Антоан Шотаров (на снимката долу).

Първата категория „Студент на годината“ бе за „Бакалавър“ в различните професионални направления. В „Икономика” призът получи Петър Младенов, четвъртокурсник в нашия университет и едновременно с това студент в университет Ковънтри. „Всички ние трябва да сме студенти на годината, защото сме от младите хора, които остават в България и се борят за просперитета на страната, каза победителят.

Петър Младенов получи своето отличие от кмета на район "Студентски"

В направление „Финанси” бе отличена Камелия Рупска, в „Журналистика” призът бе връчен на Иван Русланов, в „Политически науки” - на Елизабет Божинова, председател на САИМО. Конкуренцията в "Право” бе изключително оспорвана. Победи Александър Нанов, член на представителния отбор на УНСС, класирал се за финалите на състезание по решаване на казуси по гражданско и търговско право.

Александър Нанов
Камелия Рупска Елизабет Божинова
Иван Русланов

Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски”, се обърна към наградените бакалаври с призива: „Нека всички да намерят смисъла да останат да живеят и работят в България“.

Победител в категория „Магистър” стана Стоян Илиев. „Всеки може да бъде тук, стига да има смелостта да си поставя сериозни въпроси, чиито отговори да търси. Още помня какво ми казаха в първи курс: „В университета и стените обучават”, каза Илиев.

Искам от името на ректорското ръководство да поздравя всички номинирани. Горда съм, че в нашия университет учат студенти, които искат да се реализират в нашата държава, обърна се към аудиторията проф. д-р Веселка Павлова.

В подкатегория „Докторант” спечели Йоан Христов от катедра „Икономическа социология”.

Йоан Христов

 „Ако разбереш в какво си добър, конкуренцията ще е най-прекрасното нещо, което може да ти се случи. Да умееш да продължиш, когато ти се иска да спреш – тогава си истински лидер. И най-важното – трябва да си изключително последователен”, каза Лилия Еленкова от ISIC Bulgaria, председател на Националния младежки форум.

В категорията „Студент с научен принос” спечели  Моника Иванова от  катедра „Икономикс”. „Студент спортист на годината” стана Емануил Димитров, студент в  специалност „Финанси”, със спортни успехи в кикбокса и карате.

Проф. Павлова връчва наградата на Моника Иванова
Емануил Димитров 

Специалната награда на Sociate Generale Експресбанк бе за Величка Златева, която бе наградена със стаж в банката и възможност за работа.       

„Асистент на годината“ стана гл.ас. д-р Радко Радев от катедра „Индустриален бизнес” (вляво на снимката долу|.

Призът „Доцент на годината“ спечели доц. д-р Стела Ралева, зам.-ръководител на катедра „Икономикс”, която призова студентите да търсят истинските битки, защото така ще бъдат достойни победители.

Доц. Ралева получава отличието си от Антоан Шотаров

В подкатегорията „Професор” наградата бе връчена на проф. д-р Боян Дуранкев „Това е най-ценната награда, която съм получавал. Ние гледаме на вас като на наши деца и искаме да сте успели! Смело напред и успех след успех.”, каза професорът.

Професорът на годината Боян Дуранкев

Призът в категорията „Служител на годината” получи Нася Ханджийска от Университетския център за студенти и преподаватели (на снимката долу).

 

Галерия снимки от Заслужени отличия в „Студент на годината” 2014   ...