Ректорът връчи отличията на "Спортен турнир на УНСС – 2014"

понеделник, 07 април 2014 14:02

С официална церемония по награждаването на победителите завърши „Спортен турнир на УНСС – 2014”. Турнирът се проведе в рамките на три уикенда – от 22 март до 6 април в зала „Бонсист“. Студентският съвет, съвместно с катедра „Физическо възпитание и спорт“, организираха събитието, което бе под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.

На церемонията присъстваха ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев, Николай Бакърджиев, помощник-ректор, проф. д-р Георги Янков, председател на СК на преподавателите и служителите в УНСС, гл. ас. Марко Димитров, секретар на клуба, ст. пр. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет, проф. Йордан Иванов, ръководител на катедра „Спорт” при МГУ, Желязко Георгиев, член на УС на Асоциацията за университетски спортове „Академик”, както и ръководители на катедри, преподаватели, студенти и гости.

Участниците в турнира

С този турнир се отбелязват 60 години от създаването на катедра „Физическо възпитание и спорт” при УНСС. Участниците разполагаха с три седмици, в които да сформират отбори и да се борят за призовите места. Видовете спорт, между които можеха да избират, бяха футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса.

Проф. Статев и Спас Ставрев (вдясно)
Победителите по волейбол с купата

Мажоретният състав на университета даде началото на церемонията, след което започна награждаването на отборите. Проф. Статев връчи наградите за призовите места.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев с отбора ни по футзал

Ветераните от катедрата, които са и заслужили майстори на спорта, получиха почетни медали от ректора. Това е новоучреденият медал с лика на основателя и първи ректор на университета проф. Стефан Бобчев, емблемата на УНСС и надписа „Духът прави силата”, подчерта проф. Статев при връчването на отличията. Награди получиха и предишните ръководители на катедрата, допринесли за развитието на университетския спорт. Плакети от ректора проф. д.ик.н. Стати Статев и председателя на Студентския съвет Антоан Шотаров получи и сегашния ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“ ст.пр. д-р Спас Ставрев. 

За развитието и утвърждаването на университетския спорт от Студентския съвет и от името на катедрата отличие получи също и проф. д.ик.н. Стати Статев. Ректорът отбеляза, че спортът е от голямо значение за студентите и вече е подписан договор за реновирането на всички външни спортни съоръжения.

Антоан Шотаров връчва плакета на ректора

Почетни плакети връчиха на ст.пр. д-р Спас Ставрев и проф. Йордан Иванов  - от името на ректора на МГУ и спортната катедра, както и Желязко Георгиев - от името на АУС „Академик”.

Годишнината на катедрата постави началото на нова традиция. За първа година се учредява почетна книга на „Физическо възпитание и спорт”. Първото послание написа ректорът, който определи „Бонсист” като своеобразна аудитория на спорта и здравето в университета и пожела бъдещи успехи на катедрата (на снимката долу).

Галерия снимки от Ректорът връчи отличията на "Спортен турнир на УНСС – 2014"  ...