Награда от ректора за световния шампион по кикбокс - студент в нашия университет

четвъртък, 13 март 2014 13:17

За втори път студентът Емануил Димитров стана световен шампион по кикбокс в стил Лайт контакт на първенството в Анталия. Емануил е IV курс, специалност „Финанси” в нашия университет.

По случай завоюваното първо място, ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев връчи на шампиона почетна грамота за утвърждаване доброто име на УНСС.  На официалното връчване присъства и ректорското ръководство, което също поздрави успелия студент.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев връчва грамота на Емануил Димитров

Емануил е състезател на спортен клуб „ИККЕН”. Има две европейски и две световни титли. Негов треньор е Иван Георгиев, който е и един от треньорите на националния отбор.

Обща снимка с ректорското ръководство

Всеки ден студентът тренира по два часа, но когато е ангажиран в университета пропуска тежките тренировки. Занимава се със спорт от ранна детска възраст - първо започва с карате, а после се насочва и към кикбокса.

"Всичко е плод и на доста загуби - или печелиш, или се учиш. Играя в два различни стила. В  Лайт контакт нямам загуби, но другият Поинт файтинг ми донесе опит и ми помогна да съм на това ниво в по-новия за мен стил.  Липсата на загуби е респектиращо за моите противници", добавя Емануил.

Спортът носи удовлетвореност на шампиона и той смята да продължи с него. Замисля се и за магистратурата си в университета, тъй като тази година завършва бакалавърската си степен.

Галерия снимки от Награда от ректора за световния шампион по кикбокс - студент в нашия университет ...