Публична лекция на тема: "Предизвикателства пред корпоративната сигурност"

четвъртък, 06 март 2014 12:47

Публична лекция на тема:  „Предизвикателства пред корпоративната сигурност”, организирана от катедра „Национална и регионална сигурност“ и Центъра по стратегически изследвания в отбраната и сигурността,  събра в голямата конферентна зала много студенти.

По време на публичната лекция в голямата конферентна зала

Тази проява се осъществява в рамките на подписаното в края на 2013 г. споразумение за сътрудничество между нашия университет и Българската асоциация „Корпоративна сигурност” (БАКС), посочи при откриването на лекцията проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“. Той изтъкна също, че такива срещи със сериозни компании и сериозни мениджъри ще помогнат на студентите в запознаването с актуалните проблеми в сектори като корпоративната сигурност.

На откриването на срещата присъстваха и Пламен Софрониев, зам.-председател на УС на БАКС и мениджър по сигурността в сферата на спедицията и транспорта, и Бойко Митев, бивш председател на БАКС, мениджър по сигурността на „Хюлет Пакард“.

Проф. д-р Димитър Димитров (в средата), Пламен Софрониев (вдясно) и Бойко Митев

Най-общо казано отделът за сигурност трябва да работи за минимизирането и елиминирането на рисковете и заплахите, които стоят пред активите на една компания, посочи в презентацията си Бойко Митев. Той конкретизира дейността на БАКС като сдружение на експерти и мениджъри в сигурността, което сега наброява 30 членове. Какво е корпоративна сигурност, защо тя е важна за националната сигурност, как трябва да работи, коментира Митев и направи препоръки за сертифициране на мениджърите по сигурността, изготвянето на закон за корпоративната сигурност и закон за частната детективска дейност, въвеждането на единни стандарти за сигурност и др.

Студентите

 

Галерия снимки от Публична лекция на тема: "Предизвикателства пред корпоративната сигурност" ...