Дарение на Студентския съвет за университетската библиотека

четвъртък, 27 февруари 2014 10:14

145 тома литература дари Студентският съвет на университетската библиотека. Това е първото подобно дарение в българско висше училище и е по инициатива на няколко представители на съвета.

Ректорът проф.  д.ик.н. Стати Статев приветства благородната идея и връчи специално свидетелство на представителите на Студентския съвет, с което УНСС им благодари за направеното дарение в университетската библиотека.

На официалното връчване присъстваха заместник-ректорите, Станка Ценова, директор на дирекция "Университетска библиотека и централен архив", преподаватели.

Отляво надясно: Проф. д.ик.н. Стати Статев, Станка Ценова, членовете на Студентския сенат Стефан Радев и Пламен Недев

Членове на Студентския сенат предлагат на колегите си идеята да набавят за студентите в университета труднодостъпни издания. Издателство „Сиела“ също се присъединява към мисията, а след допитване до всички университетски факултети са изготвени подробни списъци с книги и автори.

Обща снимка на ректорското ръководство и дарителите

Стойността на литературата е 6900 лв. при направено намаление от 30%. През 2011 г. с колегите от Юридическия факултет закупихме правна литература и я дарихме на нашата университетска библиотека, припомня Стефан Радев. Випуск 2013 на Юридическия факултет продължи традицията и „Сиела” отново ни съдейства. Сега чрез издателството успяхме да доставим книги, които са изчерпани дори в други страни. Благодарим и за подкрепата на Академичния съвет на университета, изтъкна Радев.

 

Галерия снимки от Дарение на Студентския съвет за университетската библиотека ...