Семинар на тема: "Протокол, етикет и ораторски умения"

сряда, 26 февруари 2014 13:40

Семинар на тема: „Протокол, етикет и ораторски умения“, организиран от студентското сдружение ЕГО ПОЛИТИКО и Дипломатическия институт към Министерството на външните работи, се проведе в голямата конферентна зала на УНСС. Десетки студенти от различни специалности взеха участие във форума и обогатиха познанията си в успешното говорене пред аудитория, защитаването на идеи и позиции, представянето си при интервю за работа. Гост-лектори бяха Биляна Дечева, началник отдел „Обучителни програми и проекти“ към Дипломатическия институт, Цветомира Димитрова, експерт към същия отдел, и Силвана Цокова, експерт в отдел „Публични дейности и сътрудничество“ на института.

Темата на семинара е много добре подбрана и предизвиква широк интерес, посочи при откриването на форума проф. д-р Георги Янков, ръководител на катедра „Политология“. Той изрази очакванията си за оживени и интересни дискусии.

Отляво надясно: проф. Георги Янков, Калина Иванова, председател на ЕГО ПОЛИТИКО, Биляна Дечева, Цветомира Димитрова

Биляна Дечева, възпитаничка на УНСС, представи пред аудиторията дейността на Дипломатическия институт и даде конкретна информация за възможностите за работа и стаж там. „Целта ни е да очертаем пред вас основните жалони по темата. И не забравяйте, че в учебна среда няма глупави въпроси, а само незададени“, прикани тя младите хора към активно участие. Кои са най-важните изисквания за успешна реч и презентация, каква е подготовката, как да се използват визуални средства, какво „говори“ езикът на тялото и други въпроси коментира Биляна Дечева. Грешки и успешно използване на презентационните умения, посочи нагледно в своята презентация Цветомира Димитрова.

По време на презентацията на Цветомира Димитрова

Ключът към успеха е в това, което казваме и за да получим от живота това, което искаме, трябва да умеем да представяме себе си енергично, достоверно и убедително, бе посланието на лекторите. От трите панела на семинара студентите имаха възможност да получат  информация за „Презентационните умения“, „Протоколът и етикета“ и „Воденето на преговори“, както и да се включат в интерактивни игри, които демонстрираха на практика наученото.

Участниците в семинара

Всички участници в семинара получиха сертификат за успешно проведено обучение.

 

Галерия снимки от Семинар на тема: "Протокол, етикет и ораторски умения" ...