Университетът бе домакин на състезание по микроикономика за ученици

петък, 21 февруари 2014 14:21

УНСС бе домакин на състезание по микроикономика за ученици от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ). На откриването му в голямата конферентна зала на университета присъстваха проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор и зам.-ректор по обучението в ОКС „Бакалавър“, Емилия Иванова, директор на НТБГ, журито от катедра „Икономика“ с председател ас. Николай Величков, научен секретар на катедрата. В надпреварата под надслов „Ние знаем повече“ се включиха петдесет деветокласници от елитната столична гимназия.

От дясно наляво: Даниела Гонкова, помощник-директор на НТБГ, Емилия Иванова, проф. Огнян Симеонов, журито

С възпоменателен медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство“ ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев награди  националната гимназия „за ползотворно сътрудничество и във връзка със 101 години от нейното основаване“. Отличието бе връчено от проф. д-р Огнян Симеонов на директорката на НТБГ Емилия Иванова с пожелание за успех в състезанието и образователната дейност.

Проф. Симеонов връчва възпоменателния медал на директорката на НТБГ

Много от студентите в УНСС са наши възпитаници, изтъкна Емилия Иванова, която благодари на ръководството на университета за сътрудничеството между двата лидера във висшето и средното образование. Директорката на НТБГ връчи на проф. Симеонов възпоменателния юбилеен медал на елитната гимназия.

Състезателите

В оспорваното състезание се включиха десет отбора от по пет ученици и един студент, първокурсник в УНСС, възпитаник на НТБГ. В първия кръг на надпреварата учениците отговаряха на поставените им въпроси, а във втория – защитаваха проектните си идеи по разработки. Състезанието се провежда за пета поредна година, но за пръв път УНСС бе негов домакин.

Един от отборите

 

Галерия снимки от Университетът бе домакин на състезание по микроикономика за ученици ...