Студенти оцениха предимствата в работата на държавните служители

сряда, 30 ноември 2011 15:27

Вие сте млад, току-що завършил бакалавър или магистър и малко след като еуфорията от получаването на дипломите е преминала, си задавате въпроса: А сега накъде? Започвате да търсите работа, но почти всички фирми търсят служители със стаж. Къде да го придобиете, ако все още не сте се ориентирали професионално и не знаете към коя сфера да се насочите?


Лекторите и студентите, които чуха за предимствата в работата на държавните служители.

Повечето хора свързват държавната администрация със скучна и монотонна работа, с ниско заплащане и без възможности за развитие. На практика обаче съвсем не е така. Това обясниха Иван Нейчев и Олга Чернева, представители на професионалното обединение на държавните служители.

На срещата, организирана от Студентския съвет, двамата специалисти запознаха студентите с предимствата в работата на държавните служители - като възможност за кариерно и личностно развитие, както и участие в процесите на управление. Работещите в тази сфера завързват широк кръг от контакти на национално и международно ниво, посредством многото конференции, на които ходят, а и повишават квалификацията си, защото имат право на магистърски и докторантски програми в едни от най-престижните световни университети. Младите хора са бъдещето на държавната администрация, защото са амбициозни и креативни. УНСС подготвя бъдещите държавни служители, каза Нейчев.

Разбира се, работата в тази област има и своите негативни страни, но в коя професия ги няма? Важно е да се знае,че без държавна администрация няма държава, допълни лекторът.

Галерия снимки от Студенти оцениха предимствата в работата на държавните служители ...