На тържествена церемония бяха отличени първите стипендианти по икономика на „Белла България“

понеделник, 10 февруари 2014 14:42

На тържествена церемония в голямата конферентна зала на университета бяха обявени  студентите-победители от стипендиантския конкурс, организиран от хранителния холдинг „Белла България“ в партньорство с УНСС. На церемонията присъстваха проф. Стати Статев, ректор на университета, доц. д-р Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Кирил Хаджидинев, директор „Маркетинг“ в „Белла България“, Златислава Медарова, директор „Човешки ресурси“ в „Белла България“, Косара Иванова, ръководител „Подбор“ в холдинга, Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет при УНСС.

Днес сме заедно, за да поздравим отличното представяне на нашите студенти, обърна се в приветствието си към участниците в конкурса ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Нашите 22-ма финалисти в проекта „Белла Академия“ ще получат почетните грамоти на хранителния холдинг „Белла България” и УНСС. Сред тях са и първите двама носители на приза „Стипендиант за икономика”, посочи ректорът.

Отдясно наляво: Антоан Шотаров, проф. д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Йордан Близнаков, Кирил Хаджидинев, Златислава Медарова, Косара Иванова

Свикнали сме да чуваме оплаквания за липсата на връзка между висшето образование и бизнеса, но ето че университет № 1 в България и лидерът в хранително-вкусовата промишленост „Белла България“ дават красноречив пример за успешно взаимодействие, подчерта ректорът.  Много е важно човек да има добра теоретична подготовка, но още по-важно е тя да бъде съчетана с практиката, изтъкна той. Ползотворното сътрудничество на УНСС и „Белла България“ е успешен модел за подготовката на икономисти за хранителната индустрия и повишаване на конкурентоспособността и компетенциите на заетите в сектора.

По време на церемонията в голямата конферентна зала

Проф. Статев определи събитието като етап от ползотворното сътрудничество на университета с холдинга, който участва активно в Дните на кариерата на УНСС, станал е работно място на завършили висшето училище и се ръководи също от негов възпитаник – Елза Маркова, първата носителка на престижната награда „Мисис Икономика 2012“. 

„Направихте избора ни много труден, но сме щастливи, че имахме възможността да избираме между толкова млади мислещи хора със страхотен потенциал“, обърна се към участниците в конкурса Кирил Хаджидинев. Приемете тези стипендии като награда за усилията, които сте положили, но не забравяйте, че за да постигнете това, за което мечтаете, трябва да продължавате да се трудите, каза той и посочи, че пред сътрудничеството с УНСС има широки хоризонти.

За първите „Стипендии за икономика” се състезаваха 73 студенти от университета, от тях 22-ма, постигнали най-високи резултати, бяха отличени с дипломи. Отличията им връчиха членове на конкурсната комисия в състав: доц. д-р Йордан Близнаков, проф. д-р Боян Дуранкев, преподавател по маркетинг, и Антоан Шотаров от УНСС и Златислава Медарова и Косара Иванова от „Белла България“.

Обща снимка с отличените с диплома участници

Нашите студенти Моника Иванова, IV курс в „Икономика с преподаване на английски език“, и Михаил Минчев, II курс в направление „Икономика и бизнес“, спечелиха първите „Стипендии по икономика“ на „Белла Академия“. Символичните чекове от  2000 лв. им бяха връчени от проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, и Кирил Хаджидинев, директор „Маркетинг“ на „Белла България“.

Снимка на двамата стипендианти с проф. Статев, доц. Близнаков и Кирил Хаджидинев

Преди церемонията по връчване на наградите в конкурса ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев се срещна и разговаря в кабинета си с представители на холдинг „Белла България“ и членове на петчленното жури (на снимката долу).

 

Галерия снимки от На тържествена церемония бяха отличени първите стипендианти по икономика на „Бел ...