Студентите по право - с международен сертификат ILEC

петък, 07 февруари 2014 12:53

Публична лекция на тема „Международен сертификат по юридически английски – Cambridge English: Legal (ILEC)” с гост-лектор Петя Ценова, мениджър клиенти, сертификатни и интензивни програми в центъра за езикова подготовка Британика“, се проведе в УНСС. Лекцията бе организирана от Студентския съвет съвместно с „Британика”. Студентите получиха полезна информация за вида на сертификата, начините за придобиването му, както и отговор на въпроса: Защо езиковата подготовка е необходима за по-доброто ориентиране в работния пазар след дипломирането.

Петя Ценова запозна бъдещите юристи със сертификата АЙЛЕК

Сертификатът АЙЛЕК (International Legal English Certificate - ILEC) доказва владеенето на т.нар. правен английски, а валидността му е до живот. Той покрива две нива на езика - B1 и C1. АЙЛЕК е разработка на Cambridge и TransLegal (международна фирма на юристите лингвисти). Личната препоръка на гост-лектора Петя Ценова е кандидатстващите да са завършили поне 3-ти курс, защото основната база знания, необходими за взимането на сертификат, са в областите на търговското право, интелектуалната собственост и договорното право, които се изучават през първите две години.

Студентите-прависти В зала "Научни съвети"

Изпитът се състои от четири части - Reading, Writing, Speaking, Listening и продължава 3,30 часа. Лекторът подробно разясни какво включва всеки компонент и как кандидатите могат успешно да ги положат.

Галерия снимки от Студентите по право - с международен сертификат ILEC  ...