Публична лекция за етиката на предприемачеството

четвъртък, 06 февруари 2014 10:16

Публична лекция за етиката на предприемачеството изнесе пред студенти Любомир Леков, основател и председател на Съвета на директорите на интернет медийната компания Инвестор.БГ АД . Събитието бе организирано от Бизнес клуба на УНСС, 9 Academy и фондация “Лекови”.

По нетрадиционен начин лекторът представи пред аудиторията в голямата конферентна зала опита си като финансов анализатор.  Той разви тезата защо етичното предприемачество е единственият начин за създаване и поддържане на устойчив бизнес. Леков опроверга мита, че за да си успешен предприемач, трябва да си агресивен и дори арогантен, както и схващането, че пазарът прилича на бойно поле, изпълнено с насилие и кръв, на което единствено силните оцеляват.

Лекторът Любомир Леков

В диалог със студентите лекторът изведе формулата за доверието в бизнеса, с примери и сравнения очерта възможностите за развитие и добро партньорство. Най-добрият начин да изразиш своя глас е да дадеш възможност на хората, с които работиш, да изразят своя, изтъкна Леков.

В експеримент „Как да се подкрепи една мечта“ Любомир Леков коментира със студент вижданията му да стартира бизнес, обсъди страховете и плановете му, липсата на информация, взаимодействието с партньорите и ключовият момент – идеята за оценка на бизнеса.

В диалог със студент при експеримента "Как да се подкрепи една мечта"

С въпроси и мнения студентите се включиха в обсъждането. 

В голямата конферентна зала

Галерия снимки от Публична лекция за етиката на предприемачеството ...