Възможности пред бъдещите софтуерни инженери

петък, 21 октомври 2011 0:00

Възможностите за обучение, развитие и реализация в сферата на софтуерното инженерство бяха представени пред студентите от УНСС. На организираната от Междууниверситетския център за развитие на кариерата към университета среща софтуерна фирма № 1 в България ,,Телерик" представи своята платформа за подготовка на кадри. Светлин Наков, представител на компанията, разясни, че курсовете и стажовете са напълно безплатни, но трудоемки, тъй като след всеки месец от обучението се провежда изпит и само най-добрите продължават. ,,Ние сме високотехнологична българска компания, достигнала световно ниво, която дори купува чужди компании", продължи гостът с представянето на фирмата.


Светлин Наков (на снимката вляво) представя пред студентите възможностите за обучение, развитие и реализация в сферата на софтуерното инженерство.

Академията на Телерик възниква поради недостига на висококвалифицирани кадри. ,,За да бъдем сред най-добрите в света, трябва да изпреварим другите. Ние нямаме проблем с набора на кадри, защото си ги произвеждаме", допълни Наков. Гостът поясни на студентите как лесно да се ориентират в сайта на компанията и да проучат възможностите за обучение. За четирите направления на академията, а именно: софтуерна академия, академия за ученици, за деца и за студентски курсове, бе предоставена допълнителна информация. Желаещите да участват трябва да изпратят CV на английски език, а одобрените ще бъдат подложени на тест за интелигентност и за компютърна грамотност като не се изискват по-специални компютърни умения.

Атанас Димитров, кариерен консултант в Междууниверситетския център, сподели, че целта на центъра е да държи студентите в досег с най-новите тенденции и всичко, което може да се предложи за тяхното професионално ориентиране. Той определи срещата като шанс за тези, които се интересуват да дойдат и да научат нещо или най-малкото да знаят, че има и такава опция.

Галерия снимки от Възможности пред бъдещите софтуерни инженери ...