Наши студенти сред първите в националния конкурс на Софийския форум за сигурност

понеделник, 09 декември 2013 11:22

В сградата на Българската академия на науките се състоя церемонията по награждаването на победителите от националния конкурс за студентско есе на тема: „Приоритети и предизвикателства пред управлението на Република България”. Церемонията бе  открита от председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров. В конкурса участваха 43 студенти от университети в София, Пловдив, Русе, Велико Търново, Варна, Свищов и Шумен.

Студентката от нашия университет Светлана Стоянова, IV курс, специалност „Икономика на отбраната и сигурността”, бе класирана на второ място в конкурса, организиран съвместно от Софийския форум за сигурност и VIVACOM. Тя получи и предметна награда  таблет. 

Светлана Стоянова (първата вдясно), заедно с колегите си от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ Борис Цолов и Цветомира Пенкова.

Специални награди от спонсорите бяха връчени на студентите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ Борис Цолов, ІV курс,  и Петя Капчина, ІІІ курс, както и на първокурсника от „Финанси, счетоводство и контрол” в Регионалния център за дистанционно обучение – Пловдив Димитър Стоянов. Участниците получиха грамота и удостоверение за публикация.

Конкурсът цели да стимулира младите хора да анализират проблемите, пред които е изправена страната ни, да търсят решения за тяхното преодоляване. След награждаването студентите посетиха Президентството на Република България и взеха участие в среща-дискусия по въпросите на управлението на страната със секретарите и съветниците на президента. 

Участниците в конкурса на среща в Президентството с комодор Георги Фиданов, съветник на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военна сигурност

Всички есета са  публикувани на страницата на Софийски форум/раздел "Публикации" http://www.sofiaforum.bg/front/rtf.php?cid=4

Галерия снимки от Наши студенти сред първите в националния конкурс на Софийския форум за сигурност ...