Ректорът с награда за подкрепа на университетския спорт. Ст. преп. Лариса Касабова е най-добрият преподавател-треньор за 2013 г.

сряда, 04 декември 2013 12:30

На официална церемония в аулата на Минно-геоложкия университет бяха наградени студентите, постигнали високи спортни резултати, преподаватели-треньори и висши училища с най-много спортни успехи през учебната 2012/2013 г. Награди получиха и ректорите, допринесли за утвърждаването и развитието на университетския спорт. Събитието бе организирано от Асоциацията за университетски спорт "Академик" (АУС).

На тържеството присъстваха ректорът на УНСС проф. Стати Статев, ректорите на НСА доц. Пенчо Гешев, на МГУ проф. Любен Тотев и на Театралния колеж „Любен Гройс“ проф. Елена Баева, Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски” и др.

Ректорът проф. Стати Статев (в средата), Димитър Дилчев (вдясно) и проф. Тотев (вляво).

Домакинът проф. Тотев поздрави АСУ за идеята да се наградят студентите, преподавателите, обществените дейци, които са работили с любов и ентусиазъм за каузата на студентския спорт през изтеклата година. Той поздрави своя колега проф. Статев по случай 90-годишния юбилей от основаването на първия студентски спортен клуб в България към Свободния университет за политически и стопански науки, чийто правоприемник  е УНСС.

Ректорът на УНСС награди финалистите по футзал на нашия женския отбор, които се класираха на първо място и станаха носители на купата „Осми декември 2013“.

Проф. Статев награждава нашите момичета.

Пети в класацията за 2013 г. станаха шампионките на студентското първенство по баскетбол 3х3, вицешампионки на студентското първенство по баскетбол-зала и бронзови медалистки на европейското университетско първенство по баскетбол 3х3 – нашите студентки Велиана Стоянова, Вероника Джикова, Марина Гелова и Снежана Николова.

Ст. преп. Лариса Касабова с шампионките.

 

Осмата позиция бе спечелена от нашия студент Мартин Желев – участник в две летни универсиади – Шенжен 2011 и Казан 2013, подобрил 15 национални рекорди по плуване.

Ст. преп. Иван Стоилов, ст. преп. Лариса Касабова, ректорът  проф. Стати Статев и ст. преп. Спас Ставрев.

Ст. преп. Лариса Касабова, треньор на женския отбор по баскетбол на УНСС, благодари на своите момичета и на всички, които допринасят за развитието на спорта. За спечелените първо място на студентското първенство по баскетбол 3х3, второ място на студентското първенство по баскетбол-зала и третото място на европейското университетско първенство по баскетбол 3х3 тя бе отличена като преподавател-треньор на 2013 г.

Ст. преп. Лариса Касабова получава наградата за най-добър преподавател-треньор за 2103 г.

 Доц. Златко Джуров, председател на АУС, връчи на проф. Статев награда за особени заслуги за утвърждаването и развитието на университетския спорт в България и почетен плакет за участие в Държавния спортен календар през учебната 2012/2013г.

 Ректорът (в средата), преп.  Спас Ставрев и треньорката на нашите момичета Лариса Касабова

Ректорът благодари за високото отличие и представи бъдещите спортни задачи пред УНСС, една от които е изграждането на футболно игрище.

Ректорът благодари за високите спортни отличия.

Катедрите по физическо възпитание и спорт не са обслужващи катедри, те се грижат за физическото здраве на студентите и затова следва да се развиват като академични катедри, каза проф. Статев.

 

Галерия снимки от  Ректорът с награда за подкрепа на университетския спорт. Ст. преп. Лариса Касаб ...