Рамково споразумение за сътрудничество между УНСС и Българска асоциация „Корпоративна сигурност”

четвъртък, 28 ноември 2013 11:56

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев и Калин Антонов, председател на УС на Българска асоциация „Корпоративна сигурност” (БАКС), подписаха рамково споразумение в присъствието на ректорското ръководство. Документът предвижда сътрудничество между УНСС и БАКС, даващо възможност за взаимодействие при въвеждане на добри практики и високи стандарти в обучението и подготовката по организация и управление на корпоративната сигурност в България.

Проф. д.ик.н. Стати Статев (вляво) и Калин Антонов след подписване на споразумението

За координатор по изпълнението на договора от страна на УНСС бе определен проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедра "Национална и регионална сигурност", а от страна на БАКС - Пламен Софрониев и Бойко Митев.

На подписването присъства и ректорското ръководство

Считайте, че вече имаме съвместна дейност, УНСС е и ваш дом. Ще организираме конференции, лекции, кръгли маси, които ще бъдат интересни и полезни и за студентите от други специалности, отбеляза проф. Статев.

Ректорът (вляво) изтъква значението на договора

Споразумението ще бъде фактор при изготвянето на учебните програми, студентските стажове, участието на гост-лектори от практиката, посочи проф. д-р Димитър Димитров, който е и инициатор за подписването на договора.

Проф. д-р Димитър Димитров (първият вдясно) ще бъде координатор по изпълнението на договора. До него (отдясно наляво) Бойко Митев, Пламен Софрониев и Калин Антонов. 

Калин Антонов, председателят на БАКС, изтъкна, че сътрудничеството ще помогне на двете страни в осъществяването на връзката между теорията и практиката в сферата на сигурността.

За нас е чест да бъдем партньори с Вашия университет. Асоциацията ни е създадена на базата на ентусиазъм и професионализъм. Искаме да помагаме и ще споделим с вас професионалния си опит, добави Бойко Митев, бивш председател на БАКС.

В документа е записано още, че ще бъдат подготвяни становища, позиции, предложения и проучвания по актуални проблеми в сектора на сигурността, както и организирането на работни срещи, дискусии и други.

Галерия снимки от Рамково споразумение за сътрудничество между УНСС и Българска асоциация „Корпора ...