Студентски бизнес форум „Предприемачество в България"

понеделник, 28 октомври 2013 9:45

Форумът „Предприемачество в България“, по проект „Младежта към бизнеса” („Youth to Business”), се проведе в университета. Това  е най-голямото бизнес събитие в глобалната мрежа на студентската организация AIESEC International и се организира за втори път в България през тази година. В аула „Максима“ се събраха над 250 студенти от УНСС.

С представянето на различни компании, практическите обучения и оживените дискусии студентите участваха в своеобразния диалог между младежта и бизнеса, откриха различни възможности за реализация, споделиха виждания и идеи, обмениха информация.

В аула "Максима" по време на форума

„Идеята за „Youth to Business” се зароди преди няколко години като цялостна AIESEC идея. Тя дава възможност на студентите да говорят с бъдещите си работодатели, да изкажат мнението си за бизнеса”, каза Павел Пейчев, член на AIESEC и студент в УНСС, при откриването на форума. Това е събитие на глобално равнище, а на международната конференция на AIESEC присъстват членове от над 127 държави, конкретизира студентът. Младежката организация дава шанс за ръководене на екипи, за придобиване на организационни умения, както и за опознаване на нови култури чрез международните проекти.

Изказване направи и председателят на AIESEC България Даниел Бариенто, който разказа повече за дейността на организацията, събитията, които тя провежда, проектите, които реализира и уменията, които дава работата в нея.

Даниел Бариенто, председател на AIESEC България, представи пред студентите дейността на младежката организация

Сред компаниите, които взеха участие в студентския бизнес форум, бяха Първа инвестиционна банка, финансова група "Карол", ActivTrades, „Балканика Енерджи“ АД, „Баумит България“, сугестопедичен център Alegro Vivace, „Екопак България“ и Aladin Foods.

Галерия снимки от Студентски бизнес форум „Предприемачество в България" ...