Наша студентка взе участие в обучението по програма на Huawei в Рим

сряда, 10 юли 2024 9:25

Само трима български студенти получиха правото да се включат в обучението по програмата Seeds for the Future на Huawei, която се проведе от 1 до 5 юли в историческия град Рим. Това са: Емилия Еленкова от специалност Международни икономически отношения и Георги Стефанов и Николай Атанасов от Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Събитието беше първото обучение на място след онлайн изданията през последните години. То събра 145 студенти от 23 европейски страни. Към тях се присъединиха и 10 китайски студенти по обмен от университета Цинхуа, за да отпразнуват дългата история на отношенията Италия – Китай.

Тазгодишното издание на програмата European Seeds for the Future включваше семинари, панелни дискусии с експерти в индустрията и представители на академичните среди. Студентите имаха възможност да изследват практичността на различните технологични кариерни пътища, да задълбочат разбирането си за иновациите, цифровизацията, устойчивостта и предприемачеството, да усъвършенстват своите цифрови умения и да допринесат за изграждането на силна, подкрепяща общност, ангажирана с цифрова и интелигентна Европа.

Емилия Еленкова сподели впечатленията си от обучението: „Научих много за създаването на една иновативна идея и нейното имплементиране в променящия се свят. Срещата с професионалисти в тази сфера ще допринесе за бъдещото ми развитие“.


Seeds for the Future е глобална водеща програма за корпоративна социална отговорност на Huawei. Стартирала през 2008 г., програмата се стреми да развие местни таланти, да подобри трансфера на знания, да насърчи по-доброто разбиране и интерес към индустрията на информационните и комуникационните технологии, както и да насърчи участието в изграждането на цифрови общности. Чрез Seeds for the Future Huawei се стреми да работи с местните власти и институциите за висше образование, за да предостави на най-добрите студенти ценни възможности да получат технологично и културно обучение, да придобият опит в цифровия живот, да изучават авангардни технологии като 5G, облачни изчисления и AI и да натрупат опит чрез практиката. Програмата цели и да насърчава лидерски умения у младите хора в междукултурна среда, задълбочавайки личната им мисия и чувство за социална отговорност, мотивирайте ги да изграждат умения за решаване на проблеми чрез работа в екип и да разпалят иновациите и креативността. Тя се стреми да създаде и общност за ярки таланти, които проявяват интерес към технологиите, независимо от техните страни или култури.    


    

Галерия снимки от Наша студентка взе участие в обучението по програма на Huawei в Рим ...