Нашият университет ще си сътрудничи с Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН

вторник, 09 юли 2024 16:00

УНСС и Националният институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) при БАН подписаха меморандум за сътрудничество.

На подписването присъстваха зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова, представляваща УНСС, и чл.-кор. проф. д.н. Николай Милошев, директор на НИГГГ при БАН.

„УНСС има изградени традиции за сътрудничество с множество водещи компании, държавни институции, асоциации, научни институции и организации. Стремим се да бъдем иновативни и в унисон с изискванията на бизнеса и работодателите. За да надградим обучението на нашите студенти и да им предоставим по-добра възможност за успешно кариерно развитие имаме подписани над 200 меморандума за сътрудничество. Това несъмнено дава резултат. Тази година рекорден брой от над 7000 кандидат-студенти искат да учат в УНСС“, каза проф. д-р Цветана Стоянова и допълни: „Убедена съм, че с Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН имаме голям потенциал за успешно партньорство не само по отношение на организирането на научни форуми, конференции, осъществяване на статистически и други проучвания, но в перспектива и за работа по съвместни проекти“.

„Много се радвам, че съм в УНСС. Идвал съм в университета доста пъти, когато за кратко бях министър на образованието и науката, но сега виждам голяма промяна и надграждане. Искрено ви поздравявам, защото всяко добро нещо, което се е случило в нашата сфера – наука и висше образование, заслужава адмирации“, каза чл.-кор. проф. д.н. Николай Милошев и допълни, че има много възможности за ползотворно сътрудничество между Университета и Института.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е доц. д-р Александър Найденов, главен секретар по анализ и контрол на учебната дейност и ръководител катедра „Статистика и иконометрия“, а от страна на НИГГГ при БАН е доц. д-р Десислава Вараджакова.

Доц. д-р Александър Найденов, проф. д-р Цветана Стоянова, чл.-кор. проф. д.н. Николай Милошев, доц. д-р Десислава Вараджакова (от ляво надясно)

Галерия снимки от Нашият университет ще си сътрудничи с Националния институт по геофизика, геодези ...