23 юни е последната дата за предварителен изпит във формат ДЗИ

петък, 21 юни 2024 16:25
На 23 юни 2024 г. предстои Университетът за национално и световно стопанство да проведе последния предварителен изпит във формат ДЗИ по български език и литература. Оценката може да се използва като балообразуваща в случай, че зрелостниците желаят да подобрят резултата си от държавния зрелостен изпит за прием в УНСС. 
Вече втора година УНСС предоставя възможност на кандидат-студентите да използват като балообразуваща оценката си и от изпитите, провеждани от УНСС във формат държавен зрелостен изпит (ДЗИ). Той се реализира в сътрудничество с школи за подготовка на кандидат-студенти, с училища и общини. През кандидатстудентската кампания 2024/2025 се проведоха осем предварителни изпита във формат ДЗИ. Заедно с участниците в състезанията, организирани от двете асоциации на университета – Асоциацията на икономическите училища в България и Асоциацията на езиковите училища в България, както и явилите се на утвърдения от години единен приемен изпит (ЕПИ), броят на кандидатите, подали документи за класиране, достигна 3000.   

УНСС проведе изпити във формат ДЗИ в Гоце Делчев и Ямбол, а от тази година и в Сандански, Петрич и Враца. Домакини на пробните матури бяха Националната природо-математическа гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“, Сандански, Профилираната гимназия „Пейо К. Яворов“, Петрич, а в Профилираната гимназия „Васил Левски“ – Ямбол, броят на кандидат-студентите нарасна три пъти в сравнение с миналата година. За първи път УНСС организира и изпит във формат ДЗИ по втория най-желан предмет от зрелостниците – география и икономика, който се проведе в Професионалната езикова гимназия „Йоан Екзарх“ във Враца.

Три предварителни изпита във формат ДЗИ се проведоха и в УНСС. Предстои последният на 23 юни, записването за който може да направите онлайн или на място в Университета.

Запишете се ТУК.

Кандидат-студентите могат да се явят и на редовните изпити в УНСС,

които са във формат единен приемен изпит (ЕПИ) и ще се проведат през м. юли 2024 година.


Галерия снимки от 23 юни е последната дата за предварителен изпит във формат ДЗИ ...