Сребро и бронз от финалите на студентското първенство по волейбол

понеделник, 29 април 2013 9:00

УНСС спечели два медала от националното студентско първенство по волейбол - сребърен и бронзов. Момичетата, водени от Ралица Арсова, завършиха втори, след като загубиха финала от НСА с 0:3. Това бе единственото им поражение в първенството. В групата си в София те взеха 7 победи, със само един загубен гейм. В групата на финалите също спечелиха и трите си мача - този път дори не дадоха гейм. На полуфинала изиграха много силен мач срещу Шуменския университет, който взеха с 3:2 и 15:12 в тайбрека.

Нашите момичета с треньорката си

Момчетата на Петър Иванов загубиха от Русенския университет на полуфинала - 2:3 и 10:15 в тайбрека. В мача за третото място обаче победиха Софийския университет с 3:0.

В групата си на финалите те завършиха с три победи от три мача. Преди това в София останаха втори с 4 победи и 2 загуби.

Шампион при мъжете стана НСА след 3:0 срещу Русенския университет.

За най-добри нападатели сред жените и мъжете бяха отличени състезателката на НСА „Васил Левски” - Виолина Николова и нейният колега Иван Крачев. Призовете за „Най-добър разпределител” отидоха съответно при Ралица Банкова от НСА и Георги Мишков от нашия университет. Определянето на индивидуалната награда „Най-полезен играч” при мъжете и при жените най-много затрудни волейболните дейци, взели участие в тайното гласуване. След изиграването на последните два сблъсъка стана ясно, че тези отличия отиват при Мартина Станчева от УНСС и Мирослав Братанов от НСА.

Галерия снимки от Сребро и бронз от финалите на студентското първенство по волейбол  ...