Студенти от Юридическия факултет с първа награда в националния кръг на международно състезание

сряда, 10 април 2013 16:24

През март за трета поредна година се проведе национален кръг на най-голямото и престижно световно състезание по право Phillip C. Jessup International Moot Court Competition. Участие взеха отбори от четири висши училища в страната – УНСС, Американският университет, Нов български университет и СУ "Св. Климент Охридски".

С ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев

Устните прения отново се проведоха в зали на столичната Съдебна палата на два етапа - предварителни кръгове и финал. Отборът на нашия университет демонстрира задълбочени познания по международно право при материята на поставения казус и блестящи презентационни и ораторски умения на предварителните кръгове. Антон Петров (V курс), Ивайло Димитров (V курс), Ивелина Даскалова (IV курс) и Красимира Игнатова (IV курс), с треньори Инна Учкунова и Станка Черкезова, се класираха за финала на националните кръгове. За трета поредна година финалният мач се разигра между отборите на  УНСС и СУ „Св. Климент Охридски“. След изключително оспорвана среща с конкурентите и след почти едночасово съвещание на съдийския състав, този път миналогодишните шампиони от УНСС заеха второ място.

Нашият отбор

Но абсолютна и безапелационна бе победата на младите възпитаници на нашия университет в писмената фаза на състезанието. Те спечелиха приза за най-добри писмени защити - както за ищец, така и за ответник - по поставения международноправен казус.

Отборът получи и искрените поздравления и адмирации за цялостното си представяне от всички съдии, сред които именити практици в областта на международното право у нас и в чужбина.

Момчетата и момичетата от отбора на университета

Галерия снимки от Студенти от Юридическия факултет с първа награда в националния кръг на междунаро ...