Наши юристи участваха в Деня на отворените врати на АССГ

вторник, 19 март 2013 12:09

Студенти и преподаватели от Юридическия факултет на УНСС се отзоваха на поканата на Административния съд София-град (АССГ) и участваха в Деня на отворените врати. В него се включиха и представители на бизнеса, граждани и журналисти.

Председателят на АССГ съдия Радостин Радков увери присъстващите, че вратите на административния съд са отворени винаги, но на този ден те ще могат да се запознаят отблизо с работата на съдиите и съдебните служители, да зададат своите конкретни въпроси.

При откримането на Деня на отворените врати

Съдии разказаха за историята и дейността на най-натоварения административен съд в страната, а ръководителите на служби в АССГ запознаха присъстващите с движението на делата, функциите на администрацията, правата и задълженията на гражданите, отделни съдебни производства. Гостите присъстваха на две съдебни заседания, разгледаха регистратурата, деловодството, архива и адвокатската стая. Всички получиха печатни материали за проекта по ОПАК, изпълнен от АССГ.

Председателят на АССГ съдия Радостин Радков, зам.-председателят съдия Любка Стоянова и съдии от АССГ Председателят на Общото събрание на Юридическия факултет доц. д-р Константин Танев (вторият отляво на дясно)

Галерия снимки от Наши юристи участваха в Деня на отворените врати на АССГ ...