Подготвителен семинар за „Национални дни на кариерата” 2013

петък, 08 март 2013 11:24

Задачата ни е да получите пълна информация за вашето кариерно развитие, каза доц. Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, при откриването на подготвителния семинар за предстоящите „Национални дни на кариерата” 2013. Организатор на събитието е JobTiger, а генерален спонсор за десета поредна година - Нестле България АД.

Доц. Йордан Близнаков

„Националните дни на кариерата” дават шанс на студентите да се запознаят лично с хората, които набират служители на компанията, да получат ценна информация за своята кариера, да разберат какви знания и умения са им необходими и да натрупат опит в явяването на интервю за работа. Най-големият и посещаван форум за студентски стаж и кариера дава възможност на  младите специалисти за професионална реализация, но изисква и сериозна подготовка. Павел Хаджиев, мениджър "Подбори" на JobTiger, даде напътствия на студентите за доброто им представяне на форума, за по-големия им шанс в намирането на работа. Той ги посъветва да проучат предварително всички работодатели, които ще участват в „Националните дни на кариерата”, да подготвят актуално CV и мотивировка, които да ги открои от другите кандидати.

Павел Хаджиев  Димка Ненова

Нестле е компания с традиции и ценности, а това, което търсим, са хора, които са насочени към крайната цел, изтъкна Димка Ненова, част от екипа на „Човешки ресурси“. Компанията организира летни и зимни стажове с продължителност от два до три месеца, а 84% от стажантите продължават своето кариерно развитие в Нестле и след това. Най-голямата компания за храни и напитки в България търси „отборни играчи“ - адаптивни и готови за активно сътрудничество.

Студентите се интересуват за бъдещата си кариера 

Галерия снимки от Подготвителен семинар за „Национални дни на кариерата” 2013 ...