Заседание на Съвета на ректорите

петък, 22 февруари 2013 9:31

На свое заседание Съветът на ректорите обсъди актуални проблеми и набеляза възможни срокове за решаването им. В голямата конферентна зала освен ръководителите на висшите училища присъстваха и министърът на образованието, младежта и науката акад. Стефан Воденичаров (в оставка),  акад. Дамян Дамянов, зам.-председател на БАН, доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на „ВОН“ - КНСБ, и др.

От ляво на дясно: проф. д.т.н. Христо Белоев, зам.-председател на Съвета на ректорите, проф. Ваньо Митев, председател на Съвета на ректорите, акад. Стефан Воденичаров, министър на МОМН, проф. д.ик.н. Стати Статев, зам.-председател на Съвета на ректорите, доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на "ВОН" - КНСБ, акад. Дамян Дамянов, зам.-председател на БАН

Дневният ред фокусира вниманието върху Оперативната програма за наука и образование за интелигентен растеж за периода 2014 – 2020 г. и фонд „Научни изследвания“. Констатирано бе, че след избора на новия Изпълнителен съвет (чийто председател е проф. д.ик.н. Пламен Мишев) и на управител на фонда трябва да се актуализира и неговият правилник, за да се избегне субективизмът.

Заседанието на Съвета на ректорите се проведе в голямата конферентна зала на УНСС

Ректорите избраха работна група, която да предложи промени в Закона за академичното развитие. Обсъдени бяха поправките в  чл. 328 от Кодекса на труда, преразглеждането на  междуправителствените споразумения за признаването на университетските дипломи,   платеният прием на студенти от ЕС и страните ЕИП и др.

Галерия снимки от Заседание на Съвета на ректорите   ...