УНСС на първо място сред висшите училища по проект за студентски стажове в държавната администрация

понеделник, 14 януари 2013 17:33



На 11 януари в зала “Средец” на хотел “Шератон” се проведе заключителната конференция по проекта “Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”, реализиран в периода септември 2011 г. – януари 2013 г. Бенефициент бе администрацията на Министерския съвет, а крайни бенефициенти – висшите училища в България. Проектът се осъществи с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Представени бяха резултатите от проекта. Кампанията по неговото осъществяване осигури 2433 кандидати за стажовете, проведени през 2012 г. в цялата страна. В резултат на добрата организация Университетът за национално и световно стопанство осигури 25 на сто от всички студенти – кандидати за стаж.
Обявени бяха най-добре представителите се държавни администрации и висши училища – участници в проекта. На победителите бяха връчени грамоти.

 
 

На първо място сред висшите училища заслужено бе класиран УНСС, на второ - СУ “Св. Кл. Охридски”, на трето – НБУ.
От централните администрации на първо място е администрацията на Министерския съвет. Първото място от министерствата бе присъдено на Министерството на труда и социалната политика, а второто – на Министерството на образованието, младежта и науката.

Галерия снимки от УНСС на първо място сред висшите училища по проект за студентски стажове в държа ...