Ръководство за академично четене и писане за студенти

понеделник, 26 ноември 2012 13:26

По време на научната конференция „Кадровото осигуряване на външната дейност на България”, организирана от катедра "Международни отношения", бе представена книгата "Учебно-методическо ръководство по академично четене и писане за студенти". Пособието за четене и писане на научен текст е разработено за целите на обучението в бакалавърските и магистърските програми в професионално направление „Политически науки” от преподавателски екип на катедра „Международни отношения” – гл. ас. д-р Мария Бакалова, гл. ас. д-р Бойко Вълчев и гл. ас. д-р Пламен Ралчев.

Двама от авторите на книгата - гл. ас. д-р Мария Бакалова и гл. ас. д-р Пламен Ралчев

Помагалото дава напътствия за критично четене, академично писане, развива уменията за анализ на текст. В него могат да се намерят препоръки от практическо естество - структуриране и формиране на курсовата работа, основни изисквания към нея, писане на академично есе и др. Студентите трябва да са наясно защо, за кого и как да пишат. Опитали сме се да „пречупим“ онези качества и умения, които нашите студенти трябва да имат, за да се повиши конкурентостта им на изхода, посочиха д-р Бакалова и д-р Ралчев.

Учебното пособие, което ще бъде полезно и за студенти от други професионални направления и специалности в УНСС, е резултат от проект НИД 21.03-10/2008 г. с ръководител доц. д-р Андрей Георгиев.

Изданието ще бъде достъпно в библиотеката на УНСС и в електронен вид в интернет.

Галерия снимки от Ръководство за академично четене и писане за студенти ...