Дипломира се и вторият випуск предприемачи

четвъртък, 22 ноември 2012 14:36

В присъствието на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев, заместник-ректорите проф. д-р Веселка Павлова и проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, катедра „Предприемачество“ връчи дипломите на втория си випуск бакалаври. На церемонията в зала „Тържествена“ присъстваха и известни предприемачи, много гости.

Новият випуск предприемачи

Чест и удоволствие е да съм сред вас, обърна се към присъстващите ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Освен най-младата специалността „Предприемачество“ е и една от най-емблематичните и успешните за УНСС. Когато тя се създаваше, никой не постави под съмнение бъдещето й и то не само заради „етикета“. Специалността "Предприемачество" се роди по всички правила на академизма, предшествана дълги години от изследователската работа на преподавателите в днешната катедра, подчерта проф. Статев.

От ляво на дясно: проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, проф. д-р Веселка Павлова, проф. д.ик.н. Стати Статев, проф. д.ик.н. Кирил Тодоров

Два випуска бакалаври вече завършиха, започна и първата магистратура по предприемачество. Но вече имате много сериозни позиции, така както и университетът, който завършвате. Вие учихте в университет № 1, завършихте в университет № 1 и ако продължите в магистърска степен, отново ще сте в университет № 1, защото според институционалната акредитация и през следващите шест години УНСС ще е националният лидер на висшето образование. Да ви е честита тази първа промоция, с пожелание тя да не остане последна, каза ректорът на дипломантите. Той връчи диплома и грамота на отличничката на випуска Юлияна Григорова, която се дипломира с пълно 6 от държавния изпит и 5,93 успех от следването.

Отличничката на випуска Юлияна Григорова

Бъдете горди и уверени, пожела на абсолвентите доц. д-р Георги Забунов, зам.-декан по учебната работа на Бизнес факултета, който връчи поздравителен адрес на проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, ръководител на катедра „Предприемачество“, от деканското ръководство на факултета. От къде тръгнахме и къде сме сега?, анализира отговора в изложението си проф. Тодоров, който хронологично проследи пионерската дейност, успехите, международното признание на катедрата и специалността, като изтъкна силната връзка на обучението с практиката.

Проф. д-р Веселка Павлова пожелава "На добър час"

Имайте самочувствие, че завършвате най-престижния университет и то една от най-атрактивните специалности, пожела и проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор по обучението в ОКС „Магистър“ и дистанционно обучение. Гордейте се с основание, че сте възпитаници на този университет!, изтъкна пред 50-те бакалаври и проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията.

Дипломи връчи и проф. д.ик.н. Валентин Кисимов

   

Галерия снимки от Дипломира се и вторият випуск предприемачи ...