Студентите се запознаха с професията юрист-лингвист в Съда на Европейския съюз

петък, 17 май 2024 14:00

Юридическият факултет на УНСС организира публична лекция за студентите на тема „Юрист-лингвист в Съда на Европейския съюз – представяне на професията и на възможностите за работа и стаж“. Лектори бяха Димитър Стефанов, началник на българския отдел за писмен превод в Съда на Европейския съюз, Незабравка Възелова и Невяна Хаджийска – юрист-лингвисти, и Биляна Неделчева от секретариата на отдела.

„За мен е привилегия и удоволствие да открия това събитие. Представители на юристите-лингвисти, работещи в Съда на Европейския съюз, са наши гости. Те ще представят своята работа и възможностите за стаж. Чувствайте се свободни да питате и да задавате всякакви въпроси за всичко, което ви интересува по темата на лекцията“, каза деканът на Юридическия факултет доц. д-р Мирослав Димитров.

Доц. д-р Константин Танев, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Юридическия факултет, отбеляза, че професията на юриста-лингвист е интересна и предлага възможности за обучение, за стажове и е добра перспектива за бъдещо развитие.

Доц. д-р Константин Танев, доц. д-р Мирослав Димитров, Биляна Неделчева, Невяна Хаджийска, Незабравка Възелова и Димитър Стефанов

В рамките на лекцията студентите имаха уникалната възможност от първо лице да научат повече за  характеристиките на професията юрист-лингвист към Съда на ЕС и за това каква е ролята на юрист-лингвиста при разглеждането на дела, за които езикът на производството е български. Студентите се запознаха и с възможностите за стаж и работа към Съда на ЕС.

Галерия снимки от Студентите се запознаха с професията юрист-лингвист в Съда на Европейския съюз ...