„Седмица на юриста“ се провежда в УНСС

вторник, 14 май 2024 14:05

В периода от 13 до 15 май Алуми клубът на завършилите Юридическия факултет при УНСС за шеста поредна година организира „Седмица на юриста“. Целта на форума е да съдейства на бъдещите юристи, обучаващите се в специалност „Право“ в УНСС, да формират посоката на своята професионална реализация. За целта са поканени лектори, бивши възпитаници на факултета, успешно реализирали се в практиката, които да представят различни профили на юридическата професия.

„Вашето присъствие тук е ясен знак, че имате сериозни намерения да упражнявате юридическата професия, а за да го правите успешно е добре да съберете колкото се може повече информация от колеги, които са тръгнали по професионалния път. Пожелавам ви да упражнявате бъдещата си професия с желание и нужната доза почтеност“, каза доц. д-р Мирослав Димитров, декан на Юридическия факултет, откривайки форума. Той благодари на Алумни клуба за прекрасната инициатива и на лекторите, че са откликнали на поканите (на снимката вдясно).

Ивайло Енчев, председател на Алумни клуба, представи лекторите, участващи в първия ден от Седмицата: Христо Марков, прокурор, Камелия Колева, съдия в Софийски районен съд, Неделина Симова, съдия в Софийски районен съд и Анита Борисова, managing associate в Kinstellar (на снимката горе – от ляво надясно).

Всеки един от тях сподели за своите преживявания от времето на следването, както и за стъпките, които е предприел, за да постигне за кратко време професионалната си реализация. Те запознаха студентите със спецификите на всяка една от професиите.

Втория ден студентите ще се срещнат с Юлиян Ангелов, главен експерт към дирекция „Съвет по законодателство“ на Министерството на правосъдието, с Иван Генчев, адвокат САК, с Тодор Тодоров, съдебен помощник, и с Ралица Димитрова, мениджър човешки ресурси, която ще представи социалните мрежи и как те могат да бъдат използвани при търсенето на подходяща работа.

Третият ден предоставя възможността за среща с представители на българските работодатели: Комисията за защита на личните данни; „Карготек България“; „Байер България“; „Йетел България“ и Адвокатска кантора „Попов, Арнаудов и партньори“.

Индивидуален дигитален сертификат за участие ще получат всички участници в събитието.

 

Галерия снимки от „Седмица на юриста“ се провежда в УНСС ...