Проф. д. н. Любомир Стойков – още едно значимо име в рубриката „Жива памет“

петък, 10 май 2024 18:00

Проф. д.н. Любомир Стойков, наш преподавател в катедра „Медии и обществени комуникации“ - катедра на ЮНЕСКО, е със страница в рубриката „Жива памет“ по случай 70-годишния му юбилей. Той е изкуствовед, естет, журналист, PR и медиен експерт. Въвежда медиите и комуникациите като предметна и лекционна сфера в УНСС и е първият преподавател в нашия университет по комуникации и фирмена култура. Създател и научен ръководител на магистърската програма „Връзки с обществеността“. Той е носител на „Почетен знак на ректора за високи постижения в учебната и научната дейност и заслуги към УНСС“, както и на статуетка на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на университета.

Проф. Стойков е удостоен и с „Почетен знак на президента на Република България за значим принос към българската култура, наука и образование“, „Златен век – звезда“ на Министерството на културата за принос към културата и изкуството и др.

Той е създател на телевизионната модна журналистика в България и основател, сценарист и водещ на първото българско телевизионно предаване за мода „Блясък“ по БНТ, на седмичното телевизионно шоу за стил „От игла до конец“ по Нова телевизия и на телевизионното модно предаване „Чаровната диктаторка“ по телевизия „7 дни“. Интервюирал е над 100 световни знаменитости в сферата на модния дизайн, киното и попмузиката.

Основател и почетен председател на Българската академична асоциация по комуникации, съосновател и председател на Академията за мода, престижна организация в областта на това визуално изкуство.

 Автор е и на 20 книги, над 200 научни студии и статии, над 1000 журналистически публикации в български и чуждестранни издания.


Жива памет

Проф. д.н. Любомир Стойков


    

Галерия снимки от Проф. д. н. Любомир Стойков – още едно значимо име в рубриката „Жива памет“ ...