Наш преподавател беше председател на журито на Националното състезание по предприемачество

сряда, 24 април 2024 11:15

Националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“, чийто финален етап се проведе в Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов, събра екипи от различни краища на България – Петрич, Сандански, Бургас, Варна, Видин, Силистра, София и други От 57 бизнес идеи, след предварителна квалификация, до националния кръг на състезанието бяха допуснати 24 ученици и 3 резерви. Темата на казуса, по който работиха екипите бе „Традиционни български продукти – наследство и иновации“.

Организатор на състезанието е Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието – Велико Търново, със съдействието и подкрепата на катедра „Предприемачество“ на УНСС. Журито, което оцени идеите, бе председателствано от гл. ас. д-р Силвия Георгиева, зам.-директор по научноизследователската дейност на Института по предприемачество на УНСС. Негови членове бяха:  Юлия Величкова – старши експерт професионално образование и обучение РУО Велико Търново, Румяна Кузева – началник отдел „Образование и младежки политики“ на община Свищов, Пламен Петров – директор „Производствена дейност“ на „Свилоцел“ ЕАД, Славина Николова – докторант в УНСС.

Целите на състезанието са да стимулира иновативността, креативността и екипната работа; да се засили мотивацията за пълноценно усвояване на учебното съдържание, базирано на междупредметните връзки в посока предприемачество; да се насърчи развитието на предприемаческа култура и мислене, да се даде възможност за творческа изява на придобитите знания, умения и компетентности в областта на иновациите и предприемачеството.

Отличените с призовите три места участници в състезанието получиха сертификат, с който се признава оценката „Отличен 6.00“ за резултат от конкурсен изпит в УНСС за специалност „Предприемачество“. Те бяха наградени и с медали за индивидуалното и с купи за училищното класиране, грамоти, предметни награди от община Свищов – партньор на училището домакин. За отличното представяне на всички ученици бяха връчени грамоти от Министерството на образованието и науката.

  

Галерия снимки от Наш преподавател беше председател на журито на Националното състезание по предпр ...