УНСС и Нидерландско-българската бизнес асоциация подписаха меморандум за сътрудничество

четвъртък, 25 април 2024 9:45

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Едуард Симелинк, председател на Нидерландско-българската бизнес асоциация (НББА), подписаха меморандум за сътрудничество, който включва съвместни инициативи с цел подпомагане на обучението на студентите, организиране на публични лекции, конференции, възможност за стажове, обмен на информация и изграждане на контакти с реномирани университети в Нидерландия.

Едуард Симелинк, председател на НББА, и проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС

Проф. Димитър Димитров изрази радостта си от възможността за сътрудничество с Нидерландско-българската бизнес асоциация, чийто приоритет е насърчаване на сътрудничеството между България и Нидерландия във всички области – икономическа, образователна и културна.

„УНСС вече има изградени традиции за сътрудничество с двустранни асоциации и камари, базирани в България, които подпомагат обучението на нашите студенти чрез осъществяване на контакти с техните членове – корпорации, бизнес организации, чуждестранни университети. Надявам се следствие на това споразумение да се разшири обхватът за успешното кариерно развитие на нашите студенти“, каза ректорът.

„Само за няколко месеца от учредяването си Нидерландско-българската бизнес асоциация успя да привлече 30 компании от България и Нидерландия за свои членове и да изгради партньорски отношения с други двустранни камари и организации в страната. Ние се стремим да подпомагаме и подкрепяме компаниите в усилията им да правят бизнес в двете страни, като предоставяме ценна информация, насоки и подкрепа“, каза Едуард Симелинк и изрази намеренията си за съвместни инициативи с УНСС с цел подпомагане на обучението на студентите и обмен в областта на науката и изследванията.

УНСС ще бъде партньор на първото събитие, организирано от Нидерландско-българската бизнес асоциация, в сътрудничество с BESCO, Фонд на фондовете, Българската търговска-промишлена палата и други организации, на тема „Бъдещето на България през очите на младото поколение“, която ще се състои на 4 юни в София Тех Парк, форум „Джон Атанасов“. Доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност, се ангажира с привличането на студенти от УНСС, които да се включат в кръглата маса, за да изразят своето мнение и впечатления от следването си. На събитието се очаква да присъстват студенти от повечето висши учебни заведения в България, както и български студенти, които се обучават зад граница.

Г-жа Мила Панчева, зам.-председател на НББА, сподели идеята за организирането на конкурс за есе, в който студентите да се включат. Информация за него ще бъде публикувана на сайта на УНСС в най-кратки срокове.

Мила Панчева, проф. д-р Димитър Димитров, Едуард Симелинк и доц.д-р Янко Христозов

      

Галерия снимки от УНСС и Нидерландско-българската бизнес асоциация подписаха меморандум за сътрудн ...