Форум „WorkTalent в полза на студентите от УНСС“ се проведе в нашия университет

сряда, 24 април 2024 16:38

Форумът за студентите от университета беше организиран от Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС и платформата за работа WorkTalent. Гост-лектор на събитието беше Бисер Кунчев, съосновател и автор на платформата и възпитаник на УНСС.

В откриващата част на събитието от страна на УНСС участваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Атанас Димитров, директор на МЦРК, и доц. д-р Зорница Йорданова, преподавател на студентите от катедра „Индустриален бизнес“, които активно се включиха в дискусията.

Атанас Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, Бисер Кунчев, доц. д-р Зорница Йорданова (от дясно наляво)

Проф. д-р Цветана Стоянова поздрави присъстващите от името на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „За мен е удоволствие, че днес можем да посрещнем г-н Бисер Кунчев, един от създателите на платформата WorkTalent, в Университета за национално и световно стопанство, който ще ви запознае с функционалностите и с възможностите, които тя предоставя, за да станете по-атрактивни при кандидатстване за работа. Съвсем естествено стана използването и на изкуствен интелект при прегледа на CV-та. Предполагам нашият лектор ще ви разкаже как изкуственият интелект не трябва да дискриминира част от кандидатите, защото вече има и такива порочна практика. Убедена съм, че в платформата WorkTalent няма такива случаи. Ще имате възможност да разберете как да си направите видеовизитка, защото стандартните начини за кандидатстване вече не са актуални. Вярвам, че за вас като млади хора, на които предстои да кандидатстват за работа, тази среща ще бъде много полезна и интересна“.

В събитието активно участваха студентите от катедра „Индустриален бизнес“, с преподавател доц. д-р Зорница Йорданова, която се включи в дискусията и отбеляза: „Темата на настоящото събитие ще засегне иновативни подходи и е отвъд стандартното кандидатстване за работа, т.е. CV-то и мотивационните писма вече са остаряла форма при кандидатстване, затова днес ще говорим за модерните и иновативни тенденции. Основната тема, която ще обсъдим с експертите от платформата WorkTalent, е защо CV-то вече не е достатъчно и какво всъщност е необходимо, за да бъдем по-атрактивни в намирането на работа“.

„Най-важното е да се изградите като успешни личности, независимо дали ще бъдете с хартиени, или видеовизитки, самото ви име да отваря много врати. Едното нещо вече го имате, учите в УНСС, вече сте пред прага на завършването, другото е да сте упорити, за да сте успешни и да осъществите мечтите си, в което не се съмнявам“, обърна се към студентите директорът на МЦРК Атанас Димитров.

Бисер Кунчев представи платформата WorkTalent и възможностите за кандидатстване за работа, които тя предлага. Той запозна присъстващите с иновативните функционалности, които WorkTalent е създала, като предварително онлайн интервю за работа, създаване на видеовизитка и форма за бързо кандидатстване за работа, при която кандидатът може да попълни само имената, телефона и електронната си поща и ако желае, да напише каквото прецени за себе си в рамките на 500 знака.

Форумът продължи с оживена дискусия.

   

Галерия снимки от Форум „WorkTalent в полза на студентите от УНСС“ се проведе в нашия университет ...