Лекция на Axpo Bulgaria пред студенти от специалност „МИО“

събота, 20 април 2024 13:28

Нашият университет продължава своето успешно сътрудничество с Axpo Bulgaria, част от голямата швейцарска енергийна компания Axpo Group.

Главният изпълнителен директор на фирмата г-жа Милена Виденова и нейният екип се срещнаха с наши студенти, основно от специалност „МИО“, пред които изнесоха интерактивна лекция за света на търговията с енергия, обхващаща: политика и регулиране на търговията с енергия и опита на Axpo Group; принципи на енергийните борси и управление на портфолио; един ден от живота на енергийния търговец и възможности за стаж и работа в Axpo Bulgaria.

Освен изпълнителният директор на Axpo Bulgaria г-жа Милена Виденова, още две дами от екипа, който ни гостува, са завършили специалност „МИО“ в УНСС – г-жа Лорена Хюсени, Innovation & Process Optimization Manager и г-жа Михаела Борисова, Junior Certificates Logistics Specialist.

Г-жа Милена Виденова
Г-жа Лорена Хюсени Г-н Михаил Бояджиев
Г-жа Михаела Борисова Г-жа Мила Вакавлиева

Срещата завърши с много въпроси от студентите в залата, а победителите в интерактивната викторина получиха награди.

От името на домакина доц. д-р Моника Моралийска, зам.-ръководител на катедра „МИО и бизнес“, връчи сертификат на Axpo Bulgaria за принос към обучителния процес.

Благодарим на Axpo Bulgaria, че споделиха своите знания, професионален опит и страст към енергийния сектор,

разпалвайки любопитството на бъдещите лидери на България.

     

Галерия снимки от Лекция на Axpo Bulgaria пред студенти от специалност „МИО“ ...