Ърнст и Янг България с уъркшоп за студентите от специалност „Счетоводство“

сряда, 17 април 2024 15:15

В деня на професионалния празник на одиторите – 17 април, в УНСС се проведе уъркшоп за студентите от специалност „Счетоводство“, ориентиран към подготовката за интервю за работа и изготвяне на личен професионален профил в социалните мрежи, организиран от Ърнст и Янг България ЕООД (EY). Уъркшопът е част от инициативите, договорени в меморандума за сътрудничество между УНСС и EY.

Проф. д-р Даниела Фесчиян, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, откри уъркшопа и представи гостите от EY – Надя Михова, мениджър „Човешки ресурси“ и координатор от страна на EY по изпълнение на меморандума, Пламена Петкова, старши специалист „Човешки ресурси“,  Елена Литова, маркетинг мениджър, и Христо Стоянов, партньор-съдружник в отдел „Финансово-счетоводни консултации“.

От страна на катедра „Счетоводство и анализ“ в събитието участваха доц. д-р Лили Джонева, преподавател и координатор по споразумението от страна на УНСС, научният секретар на катедрата гл. ас. д-р Радка Андасарова и д-р Ясен Даскалов, преподавател в Катедрата.

Доц. д-р Лили Джонева, Надя МиховаПламена Петкова, научният секретар на катедрата гл. ас. д-р Радка Андасарова, ръководителят на катедра Счетоводство и анализ“ проф. д-р Даниела Фесчиян, Елена Литова, Христо Стоянов и д-р Ясен Даскалов (от ляво надясно)

Проф. д-р Даниела Фесчиян изрази задоволството си от съвместната работа с компанията и подчерта, че проблематиката на днешното обучение ще бъде представена от интересен екип, включващ специалисти в областта на човешките ресурси, психологията, финансите и счетоводството, които са обединили усилията си, за да обяснят на студентите „как да разбираш себе си и как да се представиш по най-добрия начин“. Професор Фесчиян отбеляза важността на днешното обучение и подчерта, че то ще помогне много в израстването на студентите и в кариерното им ориентиране.

Екипът от EY, начело с Надя Михова, представи необходимите умения, които трябва да се развият, за да бъдат студентите подготвени за кандидатстване за работа. Отбелязаха и важността на добрия профил в социалните медии и какви задължителни елементи трябва да съдържа.

Надя Михова  Пламена Петкова

„Всички инициативи, които от години EY организира в изпълнение на меморандума, като студентски практики, стажове и стипендии, провеждане на майсторски класове, открити лекции и други, помагат на студентите както за изграждане на професионални умения, така и за професионална им ориентация“, обясни Надя Михова, като отбеляза, че сред присъстващите на откритата лекция тя вижда и хора, които вече работят в компанията.

Пламена Петкова представи накратко компанията като акцентира, че EY е най-голямата компания в света и в България, която предоставя услуги, основно в бизнес направлението – независим одит, бизнес консултации, разследване и предотвратяване на финансови измами, данъчни услуги, правни консултации и счетоводни услуги. Общо служителите са към 400 000, компанията има 700 офиса в 150 страни. В България работят около 540 човека, а от 2 години е изграден Център за споделени услуги, където се провеждат стажове и се търсят компетентни, добре обучени млади хора.

Елена Литова Христо Стоянов

Участие в лекцията взеха и другите колеги от EY – Елена Литова, маркетинг мениджър, и Христо Стоянов, партньор-съдружник. Те акцентираха върху уменията да опознаеш себе си, своите кариерни възможности, да учиш през целия си живот, да създаваш контакти, да вярваш в доброволчеството.  

Уъркшопът включваше задания и игри с цел студентите да се подготвят практически за кандидатстване за работа. Студентите задаваха  въпроси и участваха активно в обсъжданата проблематика. Удовлетворението от ползотворната дискусия бе голямо.

Галерия снимки от Ърнст и Янг България с уъркшоп за студентите от специалност „Счетоводство“  ...