Представители на нашия университет се срещнаха с ученици от Бургас

сряда, 17 април 2024 10:05

Представители на УНСС се срещнаха с ученици от Търговската гимназия, Гимназията за романски езици „Г. С. Раковски“, Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“, Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, Немската езикова гимназия „Гьоте“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“, Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“ и Средно училище „Епископ Константин Преславски“ в Бургас.

Доц. д-р Георги Николов, гл. ас. д-р Никола Танаков, Артьом Глущук (от дясно наляво)

Доц. д-р Георги Николов, ръководител на катедра „Регионално развитие“, гл. ас. д-р Никола Танаков, преподавател, и Артьом Глущук, докторант от катедра „Регионално развитие“, представиха специалностите, които УНСС предлага, и разясниха на младите хора условията, сроковете и начините за кандидатстване. Те обърнаха внимание и на различните възможности за развитие след завършване на УНСС.

Доц. д-р Георги Николов представи партньорствата на университета и проектите, в които всеки студент може да се включи. Той запозна средношколците и със стажантските програми, за които може да се кандидатства.

На кандидат-студентите беше дадена информация и за кандидатстудентските състезания и конкурси, които УНСС ежегодно организира.      

Средношколците научиха, че УНСС е с най-високата институционална акредитация сред българските университети (9.80), има модерно оборудвани аудитории, 12 общежития с 5100 места, с всички условия за учене и живот, както и че предоставя отлични възможности за спорт в спортен комплекс „Бонсист“.             

За поредна година Университетът за национално и световно стопанство получи „Академичен Оскар“. Рейтинговата система на висшите училища определя УНСС като „Висше училище с най-висока институционална акредитация според НАОА и най-престижно висше училище в професионално направление „Икономика“ според работодателите и преподавателите във висшите училища“.

Учениците получиха ценни съвети как да изберат бъдещата си професия, както и рекламни материали с важна информация относно специалностите, сроковете и възможностите за кандидатстване. В края на срещата имаха възможност да обсъдят и въпроси, касаещи успешната им реализация след завършване на средно образование.

Галерия снимки от Представители на нашия университет се срещнаха с ученици от Бургас ...