Среща на студенти с представители на Information Systems Audit and Control Association - ISACA

вторник, 16 април 2024 13:25

Във връзка с изпълнение на меморандума за сътрудничество между УНСС и Information Systems Audit and Control Association (ISACA Sofia Chapter) на 11 април 2024 г. се проведе среща на студенти с представители на ISACA. На срещата присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, г-жа Росина Чолеева-Киркова, председател на УС на ISACA Sofia Chapter, доц. д-р Даниела Петрова, ръководител на катедра „Финансов контрол“, г-н Владимир Кавалов, член на УС на ISACA Sofia Chapter, г-н Евгени Стойчев, член на Борда на ISACA Sofia Chapter, възпитаник на УНСС, катедра „Финансов контрол“ и проф. д-р Мирослава Пейчева, координатор от страна на УНСС по меморандума за сътрудничество.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики

Проф. Цветана Стоянова откри срещата и подчерта, че вече четири години УНСС успешно си сътрудничи с ISACA. Тя обърна внимание на изключителната възможност, която нашите студенти имат благодарение на това сътрудничество – получаването на безплатен достъп до ресурсите на ISACA и до нови знания в различни области, като IT одит, управление, риск, изкуствен интелект, GDPR и др. Проф. Стоянова изрази удовлетворението си и от възможността студентите и преподавателите на УНСС да участват в организираните от ISACA събития.

Росина Чолеева-Киркова, председател на УС на ISACA Sofia Chapter

Г-жа Росина Чолеева запозна студентите с настоящите и бъдещите инициативи на ISACA, в които те могат да се включат. Сред тях са предстоящата конференция за студенти, уоркшоповете за студенти със специални награди, новата инициатива SheLeadsTech и конференцията по киберсигурност. Изключителен интерес за студентите от специалностите „Одитинг“ и „Бизнес информатика“ предизвика предоставеният от г-жа Чолеева код за безплатен достъп до ресурсите на ISACA. Кодът осигурява и достъп до безплатно обучение за сертификата Certified Information Security Manager (CISM) от експерт от ISACA Silicon Valley.

Владимир Кавалов, член на УС на ISACA Sofia Chapter

Г-н Владимир Кавалов представи на студентите възможностите за сертифициране, които предлага ISACA, като обърна специално внимание на Certified Information Systems Auditor (CISA); Certified Information Security Manager (CISM); Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC); Cyber Security Fundamentals Certificate (CSX). Заедно с това той отбеляза и конкурентните възнаграждения, които получават притежателите на тези сертификати.

Евгени Стойчев, член на Борда на ISACA Sofia Chapter, възпитаник на УНСС, катедра „Финансов контрол“, старши мениджър в KPMG

Евгени Стойчев разказа на студентите за своя професионален път – от завършването на УНСС до старши мениджър в KPMG. Сподели за усилията, които е трябвало да положи, за да получи сертификатите Certified Information Systems Auditor (CISA) and Certified Data Privacy Solutions Engineer (CDPSE) – ISACA USA, Certified Internal Auditor (CIA), The IIA USA; Certification in control self-assessment (CCSA), The IIA USA; Internal auditor of QMS – ISO 19011, ISO 27001, ISO 20000-1, ISO 9001, ISO 14001, като почерта, че положеният труд се възнаграждава и посъветва студентите да инвестират в себе си, защото практиката има нужда от сертифицирани одитори. Той представи и полезна информация, свързана с възможностите за работа в KPMG за позициите Analyst, IT Audit and Data Analytics (BI).

Доц. д-р Даниела Петрова, ръководител на катедра „Финансов контрол“

Доц. Даниела Петрова благодари на ISACA за възможностите, които предоставя на нашите студенти, както и за подкрепата на учебния процес чрез участието на нейните членове в лекционните часове.

  

Галерия снимки от Среща на студенти с представители на Information Systems Audit and Control Assoc ...