Двустранното сътрудничество в областта на образованието обсъдиха ректорът и либийският посланик

петък, 05 април 2024 13:18

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров проведе работна среща с дипломатическа делегация, предвождана от Абубакер Ахмед Саид Салех, извънреден и пълномощен посланик на държавата Либия.

В срещата участваха Махмуд Абедалгадер, пълномощен министър и заместник-ръководител на мисията, временно управляващ в отсъствието на посланика, Есам Аборас, пълномощен министър, политически отдел, Ахмед Жаллул, културно аташе, и Мохамед Зармух, медицинско аташе.

Беше обсъдено желанието на двете страни да бъде задълбочено двустранното сътрудничество в областта на образованието, с акцент върху възможностите студенти от двете страни да се обучават във висшите учебни заведения на двете страни. Беше изразено желание за започване на сътрудничество между УНСС и подобните нему и със същия профил университети в Либия.

Също така се акцентира върху необходимостта да бъдат улеснени процедурите, съпътстващи и необходими за започване на обучението, като визов режим, признаване на дипломи и т.н.

Бяха обсъдени възможностите за подписването на споразумение в тази посока, след предварително съгласуване от двете страни.

   

Галерия снимки от Двустранното сътрудничество в областта на образованието обсъдиха ректорът и либи ...